Acasă Actualitate Grupul de Comunicare Strategică transmite informații neclare

Grupul de Comunicare Strategică transmite informații neclare

DISTRIBUIȚI

Din 13 august frontierele se vor trece, fără a fi urmate de carantină, doar cu certificatul digital, adeverințele de vaccinare emise anterior datei de 1 iulie, nemaifiind recunoscute. Prevederea se regăsește în  Articolul 15 a Regulamentului UE 953/2021: „Aplicarea treptată (1)   Certificatele privind COVID-19 eliberate de un stat membru înainte de 1 iulie 2021 sunt acceptate de celelalte state membre până la 12 august 2021 în conformitate cu articolul 5 alineatul (5), cu articolul 6 alineatul (5) și cu articolul 7 alineatul (8), în cazul în care conțin datele prevăzute în anexă.”

Grupul de Comunicare Strategică a transmis joi o informare de presă neclară și din care reieșea că doar certficatele eliberate de România vor fi recunoscute la trecerea frontierelor: „Vă reamintim faptul că începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/ . Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat. Aceste prevederi sunt stipulate în  Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului național al României.”, anunța ieri GCS.

Bineînțeles că frontiera României va fi trecută cu orice certificat digital emis de altâ țară UE sau terță, nu așa cum se înțelege din comunicatul „strategic”.

Membrii GCS sunt ținuți „la secret” de Guvern dar sunt prezentați ca „experți în comunicare publică”. Press One i-a deconspirat pe acoperiții „experți în comunicare” . Închipuiți, desigur. Vezi numele lor AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.