Acasă Actualitate Guvernul cere plata impozitelor până pe 21 decembrie, motivând că de Crăciun...

Guvernul cere plata impozitelor până pe 21 decembrie, motivând că de Crăciun nu se lucrează

DISTRIBUIȚI

Guvernul devansează în premieră termenul de plată a taxelor și impozitelor scadente pe 25 decembrie, motivând că ziua de Crăciun este nelucrătoare, astfel că firmele și populația vor fi obligate să depună declarațiile de impunere și să realizeze plățile până pe data de 21 decembrie.
"De asemenea, s-a aprobat devansarea termenului de declarare și scadență a creanțelor fiscale până la data de 21 decembrie, având în vedere că data de 25 decembrie este zi nelucrătoare", se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice.
Astfel toți contribuabili trebuie să depună declarațiile și să facă plățile scadente de obicei în data de 25 a lunii până în ziua de 21 decembrie 2012.
Potrivit legii, dacă ziua de scadență este nelucrătoare, atunci termenul limită devină următoarea zi nelucrătoare.
În fapt, Guvernul a decis înainte cu două săptămâni de alegeri că ziua de luni 24 decembrie și luni 31 decembrie sunt zile nelucrătoare.
Conform Codului Muncii, zilele libere din luna decembrie 2012 sunt 1 Decembrie (sâmbătă, Ziua Națională), 25 și 26 decembrie (marți și miercuri, prima și a doua zi de Crăciun).
Astfel, situația nu diferă cu mult față de alți ani, când tot 27 decembrie era ultima zi plată până la care contribuabilii achitau obligațiile scadente pe 25 decembrie.
Singura diferență față de 2011, de exemplu, este că impozitele vor fi încasate în doar două zile, 27 și 28 decembrie, pe când anul trecut au fost patru zile lucrătoare 27-30 decembrie.
Amânarea unor plăți pentru luna ianuarie ar putea să pună în pericol ținta de deficit bugetar pentru acest an, de 2,4% din PIB, cu tot cu PNDI.

Dragoș Stănculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.