Acasă Actualitate Guvernul Ciucă a reînființat cele 40 de sinecuri plătite cu mii de...

Guvernul Ciucă a reînființat cele 40 de sinecuri plătite cu mii de Euro desființate vara trecută

DISTRIBUIȚI

Pe 29 iunie la propunerea fostului ministru USR Claudiu Năsui, guvernul Cîțu decidea desfiinţarea a 40 de sinecuri, posturi de atașați de turism din Ministerul Economiei plătite cu salarii de mii de euro şi beneficiau de pensie specială. Desființarea s-a materializat în OUG 65/2021 care a abrogat aliniatul prin care se înființau cele 40 de posturi de atașați de turism.
„În teorie, funcţiile acestea ar fi trebuit să promoveze turismul. În practică ştim cu toţii ce se întâmplă cu aceste posturi la stat. Sinecurile acestea au fost create de guvernul PSD. Ele aveau statut diplomatic inclusiv în ceea ce priveşte salarizarea şi drepturile la pensie, de unde pensia specială. Asta era viziunea de promovare a turismului a statului român: sinecuri şi pensii speciale”, explica în luna iunie ministrul Năsui.

După ce Iohannis ne-a cadorisit cu un nou guvern PSD-PNL promițându-ne reformarea României, Guvernul Ciucă a reînființat cele 40 de noi sinecuri cu pensii speciale la Ministerul Economiei, condus de un PSD-ist din Galați (foto stânga), redenumindu-le. Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a explicat: „Pentru că am fost ministru la economie, este firesc să mă intereseze ce se întâmplă în acea instituție în care am pornit reforme profunde în doar patru luni, nu doi ani cum țipă PSD total fals. Reformele pornite de USR prin mandatul meu sunt distruse, iar totul se întoarce cu 32 de ani în urmă, sub noua guvernare.
De exemplu, înființează 40 de noi posturi de „atașați economici” cu salarii de 10.000 euro pe lună, plus cazare, transport și diurne pentru familie incluse în locații exotice. Au statut diplomatic și, desigur, pensii speciale. Pentru un „sacrificiu” de doar 4 ani plecați la New York, Paris, Tokyo cu un astfel de pachet, se califică la pensie specială.
Deci acele 40 de sinecuri pe care le-am desființat în huiduielile sistemului, anul acesta revin din ordinul politrucilor care vor posturi pentru rudele lor. Când i-am desființat se numeau „atașați de turism”. PSD-PNL nu ratează nicio ocazie să își păstreze și să-și multiplice sinecurile pentru activul de partid. Prin reorganizarea ministerelor, au reînființat acele 40 de posturi, doar că nu mai sunt „atașați de turism”, acum sunt „atașați economici”.
Cine credeți că ocupă aceste locuri? Rude de politicieni și activ de partid.
Este îngrozitor cum politicienii se mufează la taxele plătite de oameni cu prima ocazie ivită. Nu, nu am plecat de la guvernare să le lăsăm lor pe mână banii oamenilor. Am fost goniți de la guvernare când am început să facem curățenie și să oprim robinetele de bani publici.
Am fost prea cruzi? Poate. Dacă vrem o țară ca afară, unde ne pleacă rudele și prietenii, trebuie să terminăm cu cei care o conduc de mai mult de 32 de ani. Curățenia e primul lucru de care are nevoie o casă ca să fie și cămin.”, a conchis Năsui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.