Acasă Actualitate Hackerii din România, jos pălăria!

Hackerii din România, jos pălăria!

DISTRIBUIȚI

Protest față de țiganizarea forțată a românilor

O grupare de tineri romåni, specialiști în informatică, au oferit o lecție usturătoare unor mari organe de (dez)informare europene, publicațiile „Le Monde“ și „Daily Telegraph“, cărora le-au fost sparte site-urile – fiind postate mesaje de protest față de operațiunea de stigmatizare a romånilor prin suprapunerea imaginii țiganilor – măgărie simplistă și vulgară practicată des de media britanică și franceză.
Cel mai recent exemplu al unei astfel de atitudini ce devine stereotip a fost o recentă emisiune de divertisment franțuzească în care moderatorii – și publicul plătit de televiziune – luau în derådere formula de salut a romånilor, strångerea bărbătească cu dreapta. Gestul de salut romånesc era maimuțărit de cimpanzeii franțuji care suprapuneau salutului gestul de întindere a căușului palmei, după vreo copeică sau un franc, de către cerșetorii țigani din capitala Franței.
Salutul are funcție ritualică, face parte dintre gesturile cu încărcătură simbolică străveche, iar strângerea mâinii drepte de către bărbați are o istorie ce pleacă din timpurile cavalerismului, neavând nimic în comun cu gesticulația cerșetorilor.
Bărbații purtători de sabie își întindeau și își strângeau cu putere mâna dreaptă, cea cu care se mânuia sabia, pentru a se securiza reciproc, confirmând astfel că întâlnirea urma să se desfășoare în pace. Nu oricui i se întindea mâna, doar purtătorii de sabie, cavalerii, aveau privilegiul acestui salut. Evident, realizatorii emisiunii respective nu au în comun nimic cu cavalerismul, iar scopul divertismentului era umilirea românilor prin suprapunerea imaginii cerșetorilor gipsy.
„Le Monde“, una dintre cele mai importante publicații ale Franței, a încasat o lecție educativă din partea unor noi specii de cavaleri români, călăreți ai net-ului, autointitulați Romanian National Security – spre marea gelozie a celor de la SRI, incapabili de performanțe similare (bine, nu că le-ar trece prin minte să spargă serverele FSB-ului de exemplu).
„Ne-a ajuns atâta batjocură. Țiganii nu sunt români! Nu ei ne-au scris istoria! Când vorbiți despre compatrioții noștri, nu folosiți expresiile «țigani români». Noi v-am respectat Franța, voi ne veți respecta ROMÂNIA! R.N.S. Veghează pentru ca aceste lucruri să fie înfăptuite“, au scris hackerii români pe site-ul „Le Monde“.

„Țiganii nu sunt români, cretinilor!“

Aceiași hackeri de bun-simț de la Romanian National Security au spart cu câteva zile în urmă și site-ul ziarului britanic „Daily Telegraph“ și au blocat două dintre paginile cotidianului postând următorul protest: „Ne-am săturat să vedem cum niște gunoaie ca voi încearcă să își bată joc de țara noastră. Să ne creați o imagine cu totul alta față de cea reală și numindu-ne romanian gypsies, difuzând emisiuni de tot căcatul gen «Top Gear». Dacă ați avut tupeul să enervați o țară întreagă, aflați că nu ne vom opri aici! România“. Postarea se încheie cu „Guess What, Gypsies aren¥t Romanians, morons – Ghiciți ce, țiganii nu sunt români, cretinilor!“.
Mesajul era însoțit și de două clipuri – unul se referea la un episod din „Top Gear“ și un altul conținea melodia „The Lonely Shepherd“ a lui Gheorghe Zamfir, folosită de Quentin Tarantino pentru coloana sonoră a filmului „Kill Bill“.
În episodul incriminat al „Top Gear“, filmat anul trecut în România,  prezentatorii britanici au recunoscut că Transfăgărășanul este cel mai bun traseu rutier montan pe care au condus vreodată  – „close to perfection“.
Când au ajuns însă în zone locuite de țigani au trecut pe caterincă, Jeremy Clarkson a spus că „intră în țara lui Borat“, punându-și pe creștet o pălărie și spunând că poartă pălăria „pentru ca țiganii să creadă că sunt de-al lor. Mi s-a spus că pot fi violenți dacă nu le place cum arăți“. Observație de altfel corectă. Intenția britanicilor era să sugereze că românii sunt țigani periculoși, iar ambasadorul României la Londra a cerut BBC-ului editarea episodului, solicitând eliminarea remarcii că România este „o țară a țiganilor“.
Ambasada a adus la cunoștința producătorilor datele statistice ce probează că etnicii țigani reprezintă doar 2,5% dintre cetățenii din România, dar episodul filmat în România a fost prezentat cum au vrut mușchii britanicilor.
Haiducia hackerilor români este doar un gest memorabil, care arată că nivelul de inteligență românesc este notabil și de luat în seamă. Nu o dată hackerii români au dovedit remarcabile abilități tehnice băgând în sperieți instituții redutabile – au atacat Ministerul Finanțelor al SUA, Serviciile Financiare ale Armatei sau serverele Facilităților Naval-Aeriene, site-ul eBay etc. Nu degeaba românul Ștefan Odobleja a inventat conceptul ciberneticii și nu întâmplător școala de matematică și de informatică românească este faimoasă în plan mondial.
Răzbunarea hackerilor români pe presa europeană, vector de imagine deformatoare și mincinoasă la adresa României, nu o dată, este însă superfluă.

Petre Roman a transformat românii în romi pe plan internațional

Din păcate, primii care ar trebui arătați cu degetul și sancționați pentru operațiunea de țiganizare a imaginii românilor sunt foștii miniștri de externe Petre Roman și Andrei Pleșu, cetățeni români cu mutre (dacă nu și sânge) de etnici orientali, să zicem.
Prin Memorandumul nr. D2/1094 29.02.2000 conceput de Petre Roman și preluat apoi de Andrei Pleșu se cerea oficializarea termenului de rom pentru denumirea etniei țiganilor. „Propunem folosirea, cu precădere, a termenului rrom în corespondența MAE, în paralel cu formulele alternative menționate mai sus (Roma/Gypsies, Roms/Tsiganes, Roma and Sinti) în corespondența cu organizațiile internaționale care le utilizează.“
Oficializarea în cadrul instituțiilor de stat a denumirilor rom/rrom/romani s-a realizat cu titlu obligatoriu, deși la nivel european avem doar simple recomandări în acest sens, venite din partea Consiliului Europei, și nu a Uniunii Europene. În același timp, confuzia rom-român pe plan european a dus până la situații ridicole. Astfel, o delegație oficială a fost împiedicată să intre într-un stat UE, înainte de aderare, pentru că pe pașaport prescurtarea țării noastre era ROM.
Agresiunea lexicală roma/român – romanes/românește a fost aplicată asupra țării și națiunii noastre imediat după 1990, în cadrul unui program complex dezvoltat de Fundația Soros în România. Beneficiind de numeroși membri ai etniei țigănești în guvernările României – Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Andrei Pleșu – după „Memorandumul“ lui Petre Roman, care oficializa denumirile paralele, nimic nu a mai stat în calea falsificatorilor de limbă și istorie ai lui Soros.
În anii 1995, limba cu care Soros voia să înlocuiască țigăneasca primise numele de „romalli“, formă care nici nu se putea declina și care a fost înlocuită ulterior cu „romani“ și varianta „rromani“.
O primă dispută a fost cea legată de cuvântul „romi“, românii fiind prostiți apoi că aceasta va fi înlocuită cu „rromi“, o altă formulă care doar a sporit debandada lexicală.
Apoi, pentru a se apropia de scopurile reale, a fost modificată cu „romanes“, generând confuzie generalizată în țările afectate de valul de imigrație și/sau infracționalitate țigănească. Astfel, suprapunându-se rom/roma/român cu limba romanes/românește, comunitatea Roma cu țara, respectiv cu România, s-a ajuns la transformarea țiganilor în români pe plan european.

Defăimarea României – operațiune constantă și permanentă

Românii sunt însă catalogați de multă vreme drept țigani, în mod sistematic și constant de către „prietenii“ de la Est, cei care l-au educat pe Ion Iliescu și pe tăticu’ lui Roman și Tismăneanu. Liderul rus Vladimir Jirinovski, el însuși evreu la origine, declara în deceniul trecut că România este un stat artificial locuit de țigani italieni.
Țiganizarea României de către Rusia are o istorie îndelungată. Pușkin, trimisul special al Kremlinului la Chișinău, pentru rusificarea Basarabiei, a scris la vremea respectivă, despre noi, poemul „Țiganii“, mediatizat de Rusia cu o putere uriașă în toată lumea. Apoi, în anii 1960-70, URSS și-a reluat politica de portretizare a românilor drept țigani printr-o intensă propagandă, folosindu-se de exemplu de colaboratorul KGB, regizorul Emil Loteanu, școlit și la București, și la Moscova, care a realizat o serie întreagă de filme propagandistice – „Șatra“, „Lăutari“, „O șatră urcă spre cer“și altele -, în care erau prezentați țigani mitizați care cântau în… românește. Toate aceste producții au fost intens difuzate și premiate internațional.
Unul dintre rolurile principale era jucat de Serghei Lunchevici, un mare violonist din Basarabia, interpret de muzica populară… românescă. Lunchevici avea și formația de dans „Fluieraș„, finanțată imediat după 1944 și foarte promovată, cu care mergea în turnee prin URSS și întreaga lume. Miza se punea însă pe dansurile țigănești ale… moldovenilor și românilor. Când a venit comunistul Vladimir Voronin la putere, a preluat din zbor mesajul lui Jirinovski, repetând în toate aparițiile sale sintagma „românii sunt țigani“. Vreme de un deceniu, comuniștii de la Chișinău s-au îndeletnicit cu propaganda antiromânească, folosindu-se inclusiv de țigani, exact cum fac și britanicii de la BBC acum sau cimpanzeii franțuji la emisiunile de divertisment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.