Acasă Actualitate Hilde Brandl: din 2018 angajatul din sistemul public va plăti prin Codul...

Hilde Brandl: din 2018 angajatul din sistemul public va plăti prin Codul fiscal ce câștigă prin legea salarizării unitare

DISTRIBUIȚI

„Solicit public Guvernului și majorității PSD-ALDE să explice dacă vor susține modificarea Codului Fiscal în sensul în care toate contribuțiile vor fi preluate de angajați, așa cum apare în punctul de vedere emis de Guvern la Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.”, cere Hilde Brandl, Președinta Organizației Oamenilor de Afaceri din PNL -București.

„În document se specifică că de la 1 ianuarie 2018 “se modifică prevederile din Codul fiscal în sensul preluării de către salariat în totalitate a sarcinii de plată a contribuțiilor de asigurări”. Dacă PSD-ALDE păstrează această motivare, Legea Salarizării Unitare se va dovedi doar o mare păcăleală pentru angajați, deoarece o mare parte dintre aceștia vor câștiga în realitate mai puțini bani decât o fac acum, căci vor plăti la contribuții ce vor câștiga prin mărirea salariului.

Astfel, dacă Guvernul va modifica Codul Fiscal în sensul dorit, creșterile de salarii se vor simți doar între 1 iunie 2017 și 1 ianuarie 2018.

În prezent, contribuțiile sociale sunt plătite atât de angajator cât și de angajat. Angajatorul plătește pentru angajat contribuția la pensii (CAS) de 15,8%, contribuția la Sănătate (CASS) de 5,2%, contribuția la șomaj de 0,5%, contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate FNUASS, de 0.85%, contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale de 0,15% – 0,85%, contribuţia la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale, de 0.25%.

Cred că românii trebuie să știe dacă eventualele creșteri generate de Legea salarizării unitare vor fi sau nu anulate de modificări la Codul Fiscal.”, conchide Brandl.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.