Acasă Actualitate Horia Căciulescu a fost împușcat mortal în 1989. Arșinel a dezmințit la...

Horia Căciulescu a fost împușcat mortal în 1989. Arșinel a dezmințit la Radio că Stela Popescu e teroristă și că trage dintr-un trabant

DISTRIBUIȚI

Procurorii militari, alții decât Dan Voinea care, incompetent sau escroc a ținut dosarul penal în nelucrare 20 de ani ca să se prescrie faptele, au anunțat public în 2018 schimbarea încadrărilor făcute de Voinea în fapte imprescriptibile: „Din actele dosarului rezultă că pentru păstrarea puterii, prin acțiunile desfășurate și măsurile dispuse, noua conducere politică și militară instaurată după data de 22.12.1989 a determinat uciderea, rănirea prin împușcare, vătămarea integrității fizice și psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane, fapte care se circumscriu condițiilor de tipicitate ale infracțiunii contra umanității prev. de art. 439 alin. 1 lit. a, g, i și k Cod penal cu aplic. art. 5 Cod penal.

Situaţia premisă a infracţiunii contra umanităţii referitoare la existenţa unui atac generalizat rezultă din numărul mare de localităţi în care au avut loc incidente armate cu consecinţele menţionate anterior. Din modul în care s-a produs acest atac reiese existenţa unui plan după care s-a acţionat, plan care a urmărit crearea unei stări de confuzie în rândul forţelor armate, prin divizarea conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi difuzarea unor ordine, rapoarte şi informaţii false, scoaterea în stradă şi înarmarea populaţiei, respectiv crearea aparenţei unui „război civil” în care să se confrunte unităţi înarmate aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne sau aceluiaşi minister, în scopul preluării puterii şi legitimării noilor lideri. În realizarea acestui plan s-a apelat la Televiziunea Română care a transmis comunicate alarmiste şi uneori false, la tăierea legăturilor telefonice şi aducerea la conducerea ministerelor de forţă a unor foste cadre militare loiale noii conduceri politico-militare, cu consecinţa generării unui „război” psihologic şi mediatic care a condus la producerea a numeroase victime.”

Exact așa s-a întâmplat cu actorul de comedie Horia Căciulescu, împușcat în cap în propria mașină de un soldat. Povestea a fost relatată de jurnalistul Vasile Surcel în ziarul Curentul din 2011. „Lansată de Ion Iliescu, psihoza „teroriștilor” a fost întreținută zile și nopți la rând de posturile de radio și mai ales de Televiziunea devenită, peste noapte, extrem de ‚’’Liberă’’. Exectuând ordinele încă nu se știe cui, crainicii ne-au bombardat, non-stop, cu tot soiul de povești care mai de care mai halucinante. Primele zvonuri au fost cele despre apa otrăvită, barajele aruncare în aer, rezervele de sânge transfuzabil compromise și, bineânțeles despre „teroriștii” de toate națiile și de toate culorile. Apoi au apărut alte bazaconii pe care acum am râde cu lacrimi dacă ni le-ar mai îndruga cineva, fie și de pe micile ecrane: babe-teroriste care umblau prin oraș cu pistoalele ascunse în colivele pe care le duceau la biserică, indivizi prinși datorită faptului că mergeau mai ciudat din cauză că umblau cu pistolele ascunse în pantofi, popi care ar fi deschis focul din turlele bisericilor la care slujeau. Într-un interviu acordat mult mai târziu, actorul Alexandru Arșinel a povestit una și mai boacănă: atunci, în decembrie 89, ajuns la Radio, a trebuit să dezmintă public un zvon care începuse să circule prin Capitală. Un zvon care spunea, nici mai mult, nici mai puțin, că Stela Popescu este teroristă și umblă prin București cu un Trabant din care mitraliază lumea de pe stradă.” (Contestat de revoluționari, Arșinel are un apartament într-o vilă din Cotroceni ca revoluționar cu merite deosebite deși nu s-a remarcat prin nimic în 1989)

Citește uluitoarele amănunte AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.