Acasă Actualitate Iată motivul pentru care România TV o atacă pe Violeta Alexandru: a...

Iată motivul pentru care România TV o atacă pe Violeta Alexandru: a decis reducerea a peste 100 de posturi din minister

DISTRIBUIȚI

Zilele trecute am urmărit cum o jurnalistă de la România TV, postul fugarului Sebastian Ghiță o hărțuia pe ministrul Muncii insistând să-i spună dacă mărește pensiile „celor mai săraci dintre bunici” adică aceia care nu au cotizat dar statul le oferă un venit minim garantat. Jurnalista a urmărit-o pe ministrul Muncii prin Parlament întrebând-o obsesiv, ca un copil de grădiniță: când, de ce, cum, de ce, de ce. Desigur că atunci când foștii colegi de partid ai patronului televiziunii erau miniștri ai Muncii, jurnaliștii România TV le culegeau scamele imaginare de pe hainele scumpe de social-democrați.

Motivul asaltului lui Ghiță la Violeta Alexandru nu este grija bogătanului fugit de justiție în Serbia față de săracii bătrâni, ci concedierea iminentă a peste 100 de angajați inutili din minister.

„Sunt în mjlocul unei reorganizări profunde în Ministerul Muncii și Protecției Sociale. De 2 – 3 zile se știe acest lucru în Minister și nu numai. Dacă lucrurile mergeau bine, pensionarii nu aveau problemele pe care le au în aplicarea legislației privind pensiile, firmele găseau ușor șomeri, cei care muncesc cinstit vedeau că Inspecția Muncii îi respectă sancționându-i pe cei care ocolesc legea, afectându-i pe salariați. Dacă nu se vedea cu ochiul liber că sistemul public pare să se protejeze pe sine și nu adresează nevoile oamenilor, nu se justifica nicio schimbare. Dar se justifică!

Am ajuns, după săptămâni de dezbateri interne și externe, la varianta de mai jos a Organigramei. A mai fost în consultare dar o arăt din nou public pentru că orice reacție bazată pe argumente, este binevenită! În curând îmi voi asuma decizia pe marginea noii Organigrame.

Da, propun reducerea numărului de posturi, scăderea numărului Directorilor generali, acest lucru având – căci nu se poate altfel, consecința scăderii veniturilor, ajungându-se la o treaptă ierarhică cu un nivel de salarizare mai mic. Exclud din discuție completările la salarii prin fonduri europene pe baza proiectelor. Propun comasarea unor structuri, repartizarea mai bună a resurselor umane. De la 424 posturi, această propunere de organigramă are 323 posturi. Urmează instituțiile din coordonare.

Deși nu am avut întotdeauna o atmosferă favorabilă de la începutul preluării mandatului în minister – stil de lucru diferit, știu! – după o viață muncită în medii de toate felurile, am capacitatea de a fi obiectivă în luarea deciziilor. Obiectivitatea generează și neplăceri, nu poate fi plăcută de toți cei vizați.
Da, o afirm răspicat, la momentul nominalizării mele am spus că voi face treabă. În felul meu, incomod pentru cei care s-au obișnuit să nu facă eforturi în poziții publice și să creeze aparența că se muncește, fără nicio preocupare pentru eficiență.

Îmi asum această opțiune de a genera schimbare. Cred că românii nu mai vor să vadă un om care trece degeaba prin poziții publice. În orice poziție publică ar fi persoana.

Ministerul Muncii trebuie să lucreze eficient și transparent. Banii publici pentru sistemul public trebuie cheltuiți cu eficiență. Cei care #muncesc nu mai trebuie să simtă că au ajuns bătaia de joc a celor care nu muncesc dar beneficiază doar de susținere politică.”, a anunțat Violeta Alexandru.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.