Acasă Actualitate ICCJ a confirmat informațiile privind motivul real al demisiei deputatului Iftime

ICCJ a confirmat informațiile privind motivul real al demisiei deputatului Iftime

DISTRIBUIȚI

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat informațiile publicate în ziarul "Curentul" de ieri, privind motivele reale ale demisiei deputatului PDL Dragoș Iftime din Parlament. În ziarul de ieri scriam că nici motivele personale nici dorința de a candida la Primăria Vaslui nu reprezintă miza reală a demisiei deputatului PDL, ci intenția de tergiversare a dosarului său în justiție. Iftime a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Iași într-un dosar ce vizează o evaziune fiscală de 500 000 de euro. La ultimul termen al procesului, vineri, 16 martie 2012, Dragoș Iftime a prezentat demisia sa din Parlament, pe care și-o înregistrase oficial cu o zi în urmă, ridicând excepția de competență, întrucât nu mai are calitate de ales al neamului.
Luni seara, pe site-ul oficial al ICCJ, a apărut soluția dată de magistrații Curții Supreme la excepția ridicată de Iftim și anume :”Trimite cauza privind pe inculpații Iftime Dragoș Adrian, Iftime Ionel, Atofanei Iftime Ionuț, Stănescu Mihai Nicușor, Ilașcu Florin și Ilașcu Constantin, spre competentă soluționare la Tribunalul Vaslui. Menține actele îndeplinite și măsurile dispuse în cauză. ” Prin urmare, dosarul va fi trimis la Tribunalul Vaslui unde, speră domnul ex deputat, se va reuși tergiversarea actului de justiție până la prescrierea faptelor, având în vedere  că acțiunile de evaziune fiscală s-au petrecut în perioada 2002-2005.
Dragoș Iftime a fost trimis în judecată la sfârșitul anului 2010 de către  procurorii DIICOT Iași, alături de tatăl său, Ionel Iftime, și de Ionuț Iftime Atofanei, directorul comercial al firmei  familiei deputatului, Koket SA, sub acuzația că „s-au asociat în vederea săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, prin folosirea unor facturi prin care oglindeau operațiuni comerciale fictive cu (…) reprezentanți ai Black Company, societate care în fapt nu avea nicio activitate reală. Conform aceleiași scheme financiare, învinuiții au falsificat documente contabile și registre contabile, astfel încât au dorit să lase impresia că întreaga evaziune fiscală s-ar fi produs doar în contabilitatea Black Company SRL prin neînregistrarea veniturilor, și nu în contabilitatea Koket SRL prin înregistrarea de operațiuni fictive“, după cum precizează anchetatorii în actul de acuzare.
În urma verificărilor s-a descoperit că, în perioada 2002-2004, în contabilitatea societății nu fuseseră evidențiate veniturile din vânzarea de animale și utilaje efectuată către SC Koket SRL Vaslui, controlată de exparlamentarul Iftime, și SC Teoval Târgu Frumos.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.