Acasă Actualitate Ieri Firea a propus CGMB să-i vândă un teren la un preț...

Ieri Firea a propus CGMB să-i vândă un teren la un preț promoțional, azi a fost reținut. Se întrevede un art.19 pentru o pedeapsă mai mică?

DISTRIBUIȚI

În ședința de Consiliu General de ieri, Primarul Capitalei a propus vânzarea unui teren ce aparține domeniului privat al Municipiului București către Universitatea ”Titu Maiorescu” la prețul de 600 euro mp. Astfel, aproape jumătate de hectar în zona centrală va fi vândut universității la prețul de 13 milioane de lei. Nicușor Dan a comentat inițiativa lui Firea: „Este absurd să vinzi un teren construibil la prețul de 600 euro mp, în condițiile în care ai cumpărat Parcul Verdi, un teren neconstruibil, la prețul de 1.000 euro mp.”

Astăzi președintele Universității „Titu Maiorescu”, Iosif Urs a fost reținut fiind acuzat că a dat unor candidaţi subiectele de la admiterea la o facultate din cadrul universităţii. Alături de el au mai fost reţinute alți doi profesori universitari de către procurorii Sectorului 2.

Urs, „cercetător ştiinţific de onoare al Academiei Române”, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Universităţii, este din 2016 preşedintele UTM din Bucureşti. În perioada 2012-2016 a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al Universităţii, iar în 2006-2012 a fost rectorul Titu Maiorescu. Este profesor la Departamentul de Drept privat al universităţii pe care o conduce şi conducător de doctorat în domeniul Drept. Concret, este titular la următoarele discipline: „Drept civil. Drepturile reale. Drept civil. Teoria generală a obligaţiilor”. Şi-a obţinut diploma de doctor în 1977, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, unde a absolvit şi Facultatea de Drept, în 1968.

Sincronizarea între propunerea de vânzare și reținerea lui Urs ne face să așteptăm un denunț al acestuia pentru o cumpărare de influență, ceea ce i-ar aduce o înjumătățire a limitelor de pedeapsă conform celebrului articol 19.

Foto: Facebook Gabriela Firea, ședința CGMB din 26.06.2019

1 COMENTARIU

  1. Ar fi super sa o vedem pe EDITAT asta la puscarie! Nu stiu de ce nu sunt inhatati si ea si barba’su, ca de ala se stiu mai multe. Poate ca astia dau pe goarna din pesedea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.