Acasă Actualitate În atenția ANAF: Vîntu încearcă disperat să înstrăineze Realitatea și Romantica

În atenția ANAF: Vîntu încearcă disperat să înstrăineze Realitatea și Romantica

DISTRIBUIȚI

În contextul în care ANAF a început ieri seară inventarierea bunurilor Realitatea Media, în vederea aplicării sechestrului, ca măsură asiguratorie în vederea recuperării unor datorii la bugetul de stat calculate de fisc la peste 16 milioane de RON, surse din apropierea lui SOV ne-au declarat că Brândușa Vlanga, Managing Director al DBV Media House, fostă regie de vânzări a trustului Realitatea Cațavencu, este foarte aproape să obțină credit bancar pentru achiziționarea celor două televiziuni, Realitatea TV și Romantica TV. Prin urmare, ne permitem să recomandăm inspectorilor ANAF ca primul sechestru să-l pună pe licențele audiovizuale deținute de Realitatea Media chiar dacă o parte însemnată din ele este deja gajată prin ROMARHIVA, ANAF-ul va avea întâietate(sîc!), asta deoarece modul de operare al lui SOV, care l-a și consacrat în lumea infracțională, este de a goli firmele de conținut ca apoi să le vândă, obținând astfel și o sumă de bani care va merge direct în Cipru că doar acțiunile le vinde un off-shore, care va încasa banii, evident într-un cont din paradisul fiscal.
„Da, au venit acum 10-15 minute. Inspectorii Fiscului s-au prezentat în această după-amiază, susținând că vor un control inopinat pentru perioada 1 ianuarie 2010 până în prezent“, a declarat pentru HotNews.ro Sorin Freciu, președintele Consiliului de Administrație de la Realitatea Media. „Le-am zis să fie sănătoși, să-și facă treaba“, a mai spus Freciu.
Potrivit surselor HotNews.ro, Fiscul a dispus aplicarea sechestrului pentru a împiedica vânzarea bunurilor înaintea plății datoriilor către stat.
Asta înseamnă că Realitatea Media poate folosi bunurile (echipament, camere, mașini etc.), dar nu le poate înstrăina. Potrivit surselor HotNews.ro, Realitatea Media și-a vândut între timp elicopterul, despre care presa relata în 2008 că ar fi fost achiziționat cu 5 milioane de euro.
Recomandăm ANAF să pună sechestru și pe acțiunile de la Realitatea Media, având în vedere faptul că Vîntu este cunoscut pentru rapiditatea cu care-și înstrăinează acțiunile.
La începutul lunii iunie, ANAF a anunțat că a sesizat Parchetul în cazul controlului pe care îl efectuează la Realitatea Media SA, pentru infracțiunea de evaziune fiscală, după ce a constatat că „societatea nu a evidențiat, calculat și plătit obligațiile fiscale datorate, prejudiciind în acest fel bugetul general consolidat“.
„Având în vedere faptul că aspectele constatate întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de evaziune fiscală au fost sesizate organele de urmărire penală“, preciza, într-un comunicat emis în data de 3 iunie, Agenția Națională de Administrare Fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.