DISTRIBUIȚI

Salariul lunar al președintelui ANCOM, Sorin Grindeanu, depășește 35.000 de lei. Dar cu toate că e plătit regește, individul nu a mișcat un deget de când a fost pus de Dragnea în importanta funcție guvernamentală pentru actualizarea la standarde europene a procedurilor pentru 112, ultima modificare fiind dată de fostul șef în 18 noiembrie 2016. Grindeanu este fostul prim-ministru al României care a emis ordonanța de urgență 13 prin care grația și amnistia infractorii.
Drept răsplată, după ce aproape s-a legat cu lanțuri de scaunul de premier, Grindeanu a fost uns la șefia ANCOM unde și-a angajat consilieră pe o fostă miss Buzău cu care a plecat în Insulele Azore, pe bani publici, chipurile la o Plenară de comunicații poștale după cum a dezvăluit Libertatea aici.

Ca și în cazul accidentului aviatic din Apuseni, localizarea fetei violate, ucise și tranșate la Caracal nu a fost posibilă decât după mai multe încercări eșuate. Astăzi, STS a detaliat printr-un comunicat situația privind localizarea apelului fetei ucise la Caracal subliniind că ei au respectat întocmai procedura ANCOM stabilită în urmă cu 11 ani care nu îi permite prelucrări suplimentare ale infomațiilor primite de la operatorii de telefonie mobilă, siguranța națională fiind de fapt asigurată de cele câteva firme private de telefonie mobilă.

Iată ce spune STS: „Informația de localizare primară în cadrul 112 este reglementată de către ANCOM, prin decizia nr. 1023/2008 atât ca format, cât și conținut. Nu necesită nicio prelucrare suplimentară din partea STS, cu excepția afișării zonei transmise de operator în aplicația 112.

În conformitate cu prevederile articolului 10 din OUG nr. 34, STS a procedat corect, fără nicio abatere, în spiritul și litera legii, îndeplinind următoarele atribuții:
– în data de 25 iulie am primit și înregistrat automat 3 apeluri de urgență care au fost localizate așa cum prevede ordonanța, pe cât a fost posibil;
– am transmis operativ cazul la Dispeceratul Poliției Slatina, transferul realizându-se conform indexului: lipsire de libertate;
– am înregistrat datele privind evoluția evenimentului;
– am centralizat, stocat și pus la dispoziția autorității competente, în speță Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, toate datele asociate acestui caz.

Garantăm că sunt respectate în permanență prevederile referitoare la protecția datele cu caracter personal și la funcționarea continuă a Serviciului 112. Față de referirile la localizarea defectuasă a apelului precizăm, încă o dată, că informațiile de localizare primară sunt primite în mod automat de la operatorul de telefonie mobilă, fiind afișate fără nicio prelucrare suplimentară în aplicația 112.

În cel de-al doilea comunicat de presă se poate observa că locul unde a fost găsită victima este la limita ariei de localizare primară, în cazul primului și celui de-al treilea apel, iar aria de localizare primară în cazul celui de al doilea apel este diferită, ca urmare a schimbării în mod automat a celulei operatorului de către terminalul telefonic al apelantului.

Totodată, dorim să vă comunicăm că STS, în calitate de administrator al SNUAU 112, a avut și are o preocupare constantă pentru modernizarea infrastructurii acestuia, cât și pentru îmbunătățirea localizării apelurilor provenite din rețelele mobile.

În acest sens, există în derulare procedura de modernizare a infrastructurii Sistemului 112 utilizându-se finanțare din fonduri europene, unul dintre obiective fiind și îmbunătățirea facilităților de localizare la momentul apelului 112.

Până la implementarea noului proiect, cu scopul îmbunătățirii localizării, STS a dezvoltat și, începând cu data de 15 februarie, a lansat gratuit aplicația Apel 112, care permite transmiterea coordonatelor geografice ale terminalului mobil. De la momentul lansării și până în prezent, au fost recepționate un număr de 409 apeluri prin intermediul aplicației, acesta demonstrându-și utilitatea în toate aceste cazuri.

Acuratețea aplicației este de ordinul metrilor sau zecilor de metri.

Până astăzi s-au înregistrat 32.186 descărcări ale aplicației.

Ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este în desfășurare și vă asigurăm că vom furniza toate detaliile despre acest caz pentru aflarea adevărului.”, arată Biroul de presă al STS.

Citește și Comisia Europeană VERIFICĂ România pentru NERESPECTAREA obligațiilor privind apelurile la 112

1 COMENTARIU

  1. Un golan si un incompetent adus pentru a se strege la cur cu el Dragnea si liota de scrusuri PSD acum pleca prin tara cu EDITAT pardon Odette dupa el!PLECATIU SCARBE DE DOI LEI ati distrus Tara asta !Cand o incepe o miscare in Tara o sa fugi de o sa mancati pamantul!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.