Acasă Actualitate In Primaria lui Simirad se umfla devizele cu sute de milioane de...

In Primaria lui Simirad se umfla devizele cu sute de milioane de lei

DISTRIBUIȚI

– Primarul Iasiului, Constantin Simirad, a recunoscut ca Directia de Servicii Publice Municipale Citadin a umflat devizele pentru repararea acoperisului Primariei

– Dupa ce consilierii municipali au facut scandal, lucrarea urmeaza sa fie scoasa, in sfarsit, la licitatie

– Violetta Canila, directoarea Citadin, nici macar nu s-a sinchisit sa se prezinte la sedinta consilierilor

Banul public, aruncat de pe acoperis la grupuri sanitare

La presiunile consilierilor locali si dupa lungi dispute, primarul Constantin Simirad a acceptat sa organizeze o licitatie pentru lucrarile de reparatii la acoperisul Primariei. Lucrarea fusese incredintata initial Directiei de Servicii Publice Municipale Citadin. Renovarea celor sase grupuri sanitare din Palatul Roznovanu a ramas insa in -sarcinile- Citadin, desi consilierii municipali au afirmat ca aceasta directie a umflat considerabil devizele. Costul celor doua lucrari care fusesera incredintate fara licitatie catre Citadin se ridica la aproximativ cinci miliarde de lei. Din aceasta suma, Primaria trebuie sa plateasca doar pentru toalete 461 de milioane. Consilierii municipali au atacat decizia Primariei de a face -cadou- societatii Citadin o gramada de bani, aducand ca argument faptul ca alte firme de constructii executa aceleasi lucrari la preturi mult mai mici. Consilierul liberal Dan Carlan a spus pe sleau ca suma este umflata. -Suma este echivalenta cu costul unui apartament de lux cu doua camere-. Primarul Constantin Simirad a motivat ca in cazul acestor lucrari organizarea unor licitatii ar presupune intarzierea reparatiilor. -Aceasta formalitate dureaza si nu am mai fi acoperit noi Primaria vara asta. Apoi incep ploile si ne-ar fi dat totul peste cap-, a raspuns primarul Simirad. Consilierul Florin Hozoc l-a sesizat pe primar ca pretul de 4,5 miliarde de lei pentru renovarea acoperisului este mult prea ridicat. -Nu putem sa lucram cu Citadin doar pentru ca este societatea noastra, iar conducerea de acolo sa puna niste preturi colosale-, a precizat consilierul liberal.

Consilierul PSD Gheorghe Nichita a recunoscut ca Hozoc are dreptate, fapt care a inceput sa clatine hotararea primarului Simirad. -Preturile pe care le practica Citadin sunt intr-adevar prea mari. La materiale sunt cu mult peste pretul pietei. Ar trebui evaluate mai intai preturile materialelor de pe piata si apoi sa hotaram daca ramane Citadin sau alta firma-, a conchis Gheorghe Nichita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.