DISTRIBUIŢI

Jurnalistul din redacția Sport a TVR, Marian Olaianos, e acuzat că a bruscat-o pe Nadine Vlădescu, jurnalistă la Secția Cultural a aceleiași televiziuni, pe care, la rândul lui, o acuză de hărțuire sexuală. Olaianos are 48 de ani, este căsătorit și are doi copii.

„Agresiunea s-a petrecut în incinta televiziunii, în timpul programului, a fost surprinsă și de camerele de luat vederi și a însemnat lovire cu palmele, pumnul, picioarele și cheile, trangulare, lovituri la cap, peste față, ochi, urechi, la sân, mâini si brațe și peste degete, cornee zgâriată, multiple traumatisme pentru care am ajuns la două spitale de Urgență în seara zilei de 17 octombrie. (…) Relația cu dl Marian Olaianos a fost nu numai una profesională, ci și una personală, intimă, consimțită de ambele părți și inițiată de el, existând în acest sens dovezi și mesaje pe care am ales să nu le arăt decât Comisiei de Disciplină.”, a declarat Nadine pentru gsp.ro, acuzându-l pe fostul amant că a făcut mari presiuni pentru ca ea să-și retragă sesizarea.

La rândul lui, Olaianos susține pentru Gazeta Sporturilor că „tot ce am făcut a fost să mă apăr. Nu am bătut-o și nu am lovit-o. Pur și simplu, i-am pus mâna în piept și am împins-o din calea mea”. Olaianos a depus la poliție o plângere penală pentru hărțuire sexuală acuzând-o pe Nadine că a început să-i facă avansuri sexuale în septembrie. Mesaje cu tentă sexuală transmise de Nadine către Marian au fost publicate de gsp.ro.

Astăzi Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR a anunțat printr-un comunicat că o susține pe Nadine, după ce au constatat „că în ultimul timp, jurnalista TVR Nadine Vlădescu, membră a organizaţiei, este ţinta unei campanii de denigrare în urma agresiunilor fizice şi verbale la care a fost supusă de curând. Jurnalista a sesizat conducerii TVR şi organelor de cercetare penale faptul că a fost victima violenţelor fizice şi verbale din partea jurnalistului sportiv Marian Olaianos, în prezent cercetat disciplinar de către o Comisie numită de preşedintele-director general al SRTV.

Conform acuzaţiilor aduse, Marian Olaianos ar fi lovit-o în incinta instituţiei publice pe jurnalista TVR, cu care avea o relaţie. Faptele sunt confirmate de înregistrările camerelor video, dar şi de martori. Din acest motiv, jurnalista a depus la Parchet o plângere penală pentru lovire şi alte violenţe, urmata de o plângere penala pentru violarea vieţii private, pentru dezvăluirea de către Marian Olaianos, către multe persoane din interiorul TVR, dar şi către presă, a unor mesaje din conversaţiile private dintre cei doi, trunchiate şi scoase din context, lucru care constituie faptă penală şi care a condus la denigrarea jurnalistei în rândul colegilor din TVR, precum şi la defăimarea ei în presa şi atacuri la persoana, printr-o campanie organizată şi părtinitoare.

Având în vedere gravitatea acestor fapte, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR face un apel către colegii din mass-media să nu fie complici la campania de discreditare iniţiată împotriva jurnalistei Nadine Vlădescu şi să aştepte finalizarea cercetării disciplinare din TVR.

Precizăm că MediaSind TVR o va sprijini pe Nadine Vlădescu în toate etapele judiciare, pentru ca toţi cei vinovaţi să răspundă de faptele lor.”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.