Acasă Actualitate În urma presiunilor doctorilor români, medicul cu arsuri va fi transportat în...

În urma presiunilor doctorilor români, medicul cu arsuri va fi transportat în străinătate

DISTRIBUIȚI

Update 15.11. ora 7,45: MApN: Medicul rănit la Piatra Neamț a plecat spre Belgia

Update ora 23.40: Ministerul Apărării anunță că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni către Iași, sâmbătă seara, la ora 23.15 cu o echipă medicală formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București. Aeronava se va întoarce cu medicul ars  pe Otopeni, la ora 01.00 iar mâine dimineață acesta va fi transportat la Bruxelles.

Update ora 23,30: Ministrul Transporturilor a anunțat că a pregătit deja o aeronavă Tarom pentru transferul în afara țării, aeronava și echipajul aferent fiind pregătite.

Când au văzut că medicul care a încercat cu prețul vieții sale să salveze pacienții intubați este plimbat prin țară cu salvarea deși are arsuri pe 40% din suprafața corpului, doctorii români s-au mobilizat pe Facebook și au cerut ministrului Tătaru ca doctorul nemțean să fie transferat în străinătate. Deși inițial Tătaru a anunțat că doctorul va fi mutat la Floreasca, la presiunea medicilor s-a decis ca acesta să fie transferat la Spitalul Militar Reine Astrid din Belgia.

Surse de la Palatul Cotroceni au declarat pentru Curentul că deși sistemul sanitar din Belgia este sufocat din cauza COVID, președintele Iohannis a obținut permisiunea Belgiei ca medicul român să fie transferat la Bruxelles.

”Două cadre medicale și-au riscat viața să salveze pacienții – un medic (cel cu 40% arsuri) și o asistentă, ambii care au fost răniți”, a declarat ministrul Nelu Tătaru sâmbătă seara.

„Suntem, de asemenea, alături de colegul nostru medic aflat de serviciu și care a suferit arsuri foarte grave în această tragedie încercând, potrivit informațiilor, să salveze pacienții. Sistemul de sănătate românesc trebuie să nu mai producă tragedii! Am avut incendiul de la Maternitatea Giulești, iar acum această tragedie care poate arată și infrastructura deficitară a spitalelor”, declară într-un comunicat prof. dr. Daniel Coriu de la Colegiul Medicilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.