Acasă Actualitate Încă 3 cadre medicale și 3 pacienți îmbolnăviți de o inconștientă care...

Încă 3 cadre medicale și 3 pacienți îmbolnăviți de o inconștientă care nu a respectat izolarea și a mințit medicii

DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătății a anunțat în seara aceasta că femeia din Hunedoara care nu a respectat izolarea la domiciliu a infectat încă 6 persoane:
Caz 54: Femeie, 58 ani, pacient,
Caz 55: Femeie, 74 ani, pacient
Caz 56: Femeie, 52 ani, pacient
Caz 57: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
Caz 58: Femeie, 53 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
Caz 59: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical

Femeia de 26 de ani, care acum are dosar penal, a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirusul COVID-19, ea fiind internată marţi noaptea la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Au fost recoltate probe de la 42 de persoane care au intrat în contact cu pacienta.

Pacienta fusese amendată, pe 6 martie, cu 10.000 de lei de către DSP Hunedoara pentru că nu a respectat regimul de autoizolare la domiciliu, deşi i se comunicase că trebuie să rămână acasă după ce s-a întors din Italia, pe 1 martie.

„In cursul zilei de joi, 5 martie, s-a internat in Spitalul de Urgenta Petrosani o pacienta in varsta de 26 de ani, fara a preciza ca vine din Italia, cu probleme neurologice. In data de 6 martie, am aflat de la jandarmi ca aceasta pacienta este pe lista persoanelor care ar trebui sa se gaseasca pe lista persoanelor izolate la domiciliu si din acel moment s-au luat masurile care trebuiau luate pentru a izola aceasta pacienta, care nu avea contact cu vreun caz Covid-19, dar venea din zona respectiva, mai precis de la Verona”, a declarat dr. Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgenta Petrosani.

Ulterior, DSP Hunedoara a fost anunţată, pe 9 martie, că femeia are febră, iar testele efectuate au arătat că fusese infectată cu virusul COVID -19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.