Acasă Actualitate Încă o instituție pesedizată boicotează referendumul

Încă o instituție pesedizată boicotează referendumul

DISTRIBUIȚI

Administraţia Prezidenţială a solicitat vineri, 17 mai a.c., în numele Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, Consiliului Naţional al Audiovizualului să îşi respecte propria lege de funcţionare şi să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum. Deşi Legea audiovizualului nr. 504/2002 prevede clar că CNA este autorizat să emită „normele şi regulile de reflectare a desfăşurării campaniilor electorale şi a celor pentru referendum”, Consiliul nu şi-a respectat această obligaţie legală, deşi intrăm în ultima săptămână de campanie pentru referendum.

De asemenea, a fost solicitată adoptarea de către CNA, cu celeritate, a unei recomandări de difuzare a unui spot audio-video realizat de Administraţia Prezidenţială, în regim de anunţ de interes public, către televiziunile naţionale şi locale. Acest spot are în vedere informarea şi creşterea gradului de conştientizare a importanţei referendumului.

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că refuzul CNA de a-şi îndeplini atribuţiile îi afectează în mod direct pe cetăţenii României, pentru că dreptul la informaţie este un drept prevăzut şi garantat expres prin Constituţie. Toate autorităţile publice sunt obligate să respecte Constituţia, orice nerespectare a legii, cu atât mai mult a Legii fundamentale, fiind un abuz.

Membrii CNA sunt sunt numiţi, pentru un mandat de şase ani, de Parlamentul României, la propunerea Senatului (3), a Camerei Deputaţilor (3), a Preşedintelui României (2) şi a Guvernului (3): MARIA MONICA GUBERNAT, Președinte propus, NICOLAIE BĂLAȘA-SORESCU, Vicepreședinte, ORSOLYA – EVA BORSOS, RADU CĂLIN CRISTEA, RADU BOGDAN HERJEU, ALEXANDRU KOCSIS-CRISTEA, CRISTINA ANCUȚA POCORA, RĂSVAN POPESCU, DORINA RUSU, RAMONA ELENA SORESCU, GABRIEL TUFEANU

Foto:cna.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.