Acasă Actualitate Incompetenta Gabriela Firea așteptată în instanță

Incompetenta Gabriela Firea așteptată în instanță

DISTRIBUIȚI

În cei trei ani de mandat la Primăria Capitalei, Firea a sufocat orașul. Circulația a devenit a treia cea mai aglomerată DIN LUME iar aerul de nerespirat din București și încă trei orașe a făcut Comisia Europeană să lanseze o acțiune de infringement împotriva României.
Consiliul General al Municipiului București a votat marți, la propunerea Gabrielei Firea, mărirea parametrilor de construire pe terenurile încadrate cu funcțiunea V3b – baze sportive în Planul Urbanistic General.

Nicușor Dan, deputat independent de București explică: „Prin comunicatul de miercuri, Gabriela Firea continuă să dezinformeze:
1. Spune că proiectul este necesar pentru Euro 2020. DAR Pentru Euro 2020 sunt necesare modernizări la patru stadioane. Pentru fiecare dintre acestea se poate da o derogare pentru lucrări de utilitate publică în temeiul Legii 24/2007, așa cum Consiliul General a dat ieri pentru Stadionul Dinamo și nu s-a opus nimeni. Nu este nevoie să se schimbe regulamentul de construire pentru toate zecile de spații cu funcțiunea V3b din București.
2. Spune că se referă strict la investiții publice. DAR Nici regulamentul Planului Urbanistic General, nici modificarea sa aprobată ieri, nu limitează investițiile la cele publice, multe din terenurile cu funcțiunea V3b având proprietari privați.
3. Spune că Hotărârea nu se aplică cluburilor Fratelli, Bamboo, Le Gaga. DAR La momentul autorizării acestora funcțiunile autorizate pe terenurile V3b nu erau bine definite, singurul element evident de nelegalitate fiind încălcarea procentului maxim de ocupare a terenului POT. Prin modificarea POT de la 30% la 70% motivul de nelegalitate dispare.

Îi atrag atenția doamnei Firea (este totusi primar de trei ani) că nu există noțiunea de “procent maxim de construcții”. Noțiunea definită de Legea 350/2001 este “procent de ocupare a terenului – POT”. Regulamentul Planului Urbanistic General include circulațiile și platformele din zonele V3b în calculul POT. Regulamentul Planului Urbanistc General prevedea un POT maxim de 30% (inclusiv circulații și platforme), prin votul de ieri acesta ajunge la 70%.

O mai întreb pe doamna Firea dacă consideră că cluburile Fratelli, Bamboo, Le Gaga nu sunt amplasate legal în zona V3b, ce a facut în privința lor de la începutul mandatului?

O aștept pe doamna Firea în instanță. În așteptare, îi aduc aminte că a pierdut deja două litigii pe care le-am avut pe acte inițiate de domnia sa:
-Tribunalul a suspendat autorizația emisă de Gabriela Firea pentru compexul de blocuri și birouri din Calea Floreasca
-Curtea de Apel a anulat hotărârile de înființare a companiilor municipale
si multe alte litigii în care a încercat să apere acte ilegale emise în mandatul primarului Oprescu.”, încheie Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.