Acasă Actualitate Instanța supremă decide dacă restituie dosarul lui Miron Mitrea la DNA

Instanța supremă decide dacă restituie dosarul lui Miron Mitrea la DNA

DISTRIBUIȚI

Înalta Curte de Casație si Justiție va decide vineri dacă restituie pentru a doua oara la DNA dosarul in care deputatul PSD Miron Mitrea este acuzat de fapte de corupție in legătură cu renovarea casei mamei sale, relatează Agerpres.

La termenul din 10 ianuarie, avocații lui Mitrea au solicitat magistraților sa retrimită dosarul la DNA, in vederea refacerii urmăririi penale, pe motiv ca au fost încălcate mai multe proceduri privind întocmirea rechizitoriului, fiind contestat si modul in care Parlamentul a încuviințat începerea urmăririi penale in cazul deputatului PSD.

Inițial, Miron Mitrea a fost trimis in judecata in anul 2009, însă in 2011 instanta suprema a decis returnarea dosarului la DNA, pe motiv ca erau diferențe semnificative intre acuzațiile care i-au fost aduse lui Miron Mitrea in faza de urmărire penala si acuzațiile din rechizitoriu.

După refacerea rechizitoriului, Miron Mitrea a fost retrimis in judecata in octombrie 2013.

Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, Lucrărilor Publice si Locuintei in perioada 2000-2004, a fost acuzat de DNA de luare de mita, instigare la fals material in înscrisuri oficiale, in legătură directa cu infracțiunea de corupție, uz de fals.

In același dosar a fost trimisa in judecata Irina Jianu, fost inspector de stat, sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Construcții (ISC), ulterior inspector general de stat in construcții la ISC, aceasta fiind acuzata de dare de mita, folosirea cu rea-credință a bunurilor societăților comerciale într-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals in înscrisuri sub semnătură privata.

Potrivit DNA, in perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite in cuantum de 927.420 de lei in schimbul numirii si menținerii acesteia in funcția de inspector sef adjunct si inspector-șef al Inspectoratului de Stat in Construcții.

DNA susține ca aceasta suma reprezinta contravaloarea lucrărilor de construcții, amenajare si dotare efectuate, cu titlu gratuit si in lipsa unor contracte de antrepriza sau subantrepriza, de SC Conimpuls SA Bacau, SC Vertcon SA Bacau, SC Durimpuls SRL Bacau si SC Regal Glass SRL Bacau la un imobil din județul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.