Acasă Actualitate Iresponsabilii Bănicioiu, Săndesc, Arafat și Ponta să răspundă penal pentru morții de...

Iresponsabilii Bănicioiu, Săndesc, Arafat și Ponta să răspundă penal pentru morții de la Spitalul de Arși

DISTRIBUIȚI

Imediat ce Victor Ponta a demisionat, prim-ministrul interimar Sorin Cîmpeanu a alocat fonduri pentru transportarea răniților în incendiul de la COLECTIV în străinătate. Este evident că Victor Ponta s-a opus împreună cu gașca din conducere: Banicioiu, Săndesc și Arafat. Ni-l amintim pe Bănicioiu cum spunea răspicat: „nu e nicio diferență între îngrijirea de aici și cea din străinătate!”. Această faptă este cel puțin abuz în serviciu dacă nu ucidere din culpă pentru cei patru. Evident că vor apărea din nou cei care vor spune: de ce scriem noi despre spitale dacă nu suntem medici? Pentru că ne permit Constituția și Convenția Drepturilor Omului care garantează libertatea de exprimare: cu cât funcția plătită din bani publici pe care o ocupă o persoană este mai înaltă, cu atât mai largi sunt limitele criticii admisibile. Și așa cum medicii își exprimă opiniile despre profesorii copiilor, despre funcționarii de la diferite ghișee, despre automobilul care nu funcționează conform așteptărilor, așa consemnăm și noi diverse mărturii și ne exprimăm opiniile.
Alianța Medicilor a emis un comunicat la începutul lunii noiembrie în care explica faptul că România nu are capacitatea de a trata victimele de la Colectiv.
Astăzi jurnaliștii Cătălin Tolontan și Mirela Neag prezintă mărturia unui medic de la Spitalul de Arși și poziția oficială concordantă a Spitalului:tinerii au murit într-o bombă biologică, din cauza infecțiilor intraspitalicești, au murit cu zile, în lumea civilizată așa ceva nu se întâmplă, nimeni dintre șefii sistemului sanitar, puteau fi transportați în străinătate chiar și intubați, Spitalul de Arși nici la terapie intensivă și nici pe secții nu e un spital de arși adecvat, fiecare bolnav trebuia izolat, la Spitalul de Arși nu a fost deschis laboratorul de analize în acea noapte, medicii francezi despre Spitalul de Arși «Totalement vetust» ”Medic de la Spitalul de Arși, nu avem protocol pentru mari arși, răniții au murit din piocianic, din acinetobacter, au ajuns în străinătate deja suprainfectați.
Integral la tolo.ro

CITEȘTE ȘI

#Colectiv: Poziția oficială a Spitalului de arși despre decesele în urma infecțiilor intraspitalicești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.