Acasă Actualitate Ispravi de bravi parlamentari

Ispravi de bravi parlamentari

DISTRIBUIȚI

Demnitatea de parlamentar se dovedeste a fi prea mare pentru anumiti indivizi care au parvenit politic, prin parghii doar de ei stiute. Unul dintre ei este deputatul PSD Dorin Lazar Maior, care, dupa numeroase scandaluri si batai, revine in centrul atentiei printr-o afacere mai putin galagioasa, dar banoasa. Este vorba de inhatarea unui sediu ultracentral din Brasov, mai exact, despre fostul cinematograf Astra. Modul in care l-a obtinut este clasic pentru aceasta categorie de parlamentari de mana a doua, pentru care politica este o afacere si atat: licitatie dubioasa, nerespectarea contractului etc. Mai mult, dupa ce a intrat in posesia sediului, in detrimentul unei firme care a investit sume importante pentru renovarea acestuia, Maior si-a trimis oamenii sa faca ordine cu… picamarul. Si ca tabloul sa fie complet, societatea care a organizat dubioasa licitatie sustine, acum, ca l-a instiintat pe deputat ca va rezilia contractul, in 15 zile, daca nu va plati chiria. Insa termenul de plata a fost depasit cu doua luni, iar societatea in speta n-a primit nici un leu…

Aceeasi demnitate de parlamentar se dovedeste a fi prea grea si pentru senatorul PRM de Botosani, Dumitru Codreanu, care ameninta ca va lasa Centrul de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica Ionaseni fara apa, intrucat, vezi Doamne, conducta de alimentare a retelei trece pe domeniul sau si, din aceasta cauza, nu poate sa-l exploateze. Codreanu a anuntat ca, in cazul in care nu se va reface lucrarea si nu va scoate betonul care acopera conducta de aductiune, va aduce detinutii sa faca curat, dupa care va inchide si apa. De parca detinutii ar fi robii sai! Ca sa nu mai vorbim despre moralitatea gestului, care spune totul…


Cu o mentalitate sub standardele minime ale civilizatiei, anumiti indivizi care au parvenit politic, prin cai doar de ei stiute, si care acum beneficiaza de necuvenita imunitate parlamentara, continua sa comita fapte demne de tot dispretul. Unul dintre ei este deputatul PSD Dorin Lazar Maior, care, dupa numeroase scandaluri si batai, apare intr-o noua disputa. De aceasta data nu mai este vorba de impartit pumni si vanturat pistoale, ci de o licitatie dubioasa, castigata de una dintre firmele sale prin care ia in folosinta unul dintre cele mai mari cinematografe din Brasov. Acum este acuzat ca si-a pus oamenii sa -sparga podeaua cinematografului cu un picamar in conditiile in care nici nu intrasera legal acolo-. El nici macar nu si-a platit chiria pentru acest spatiu, in ciuda somatiilor primite de ochii lumii. Stindardul parvenitilor politic este purtat si de senatorul PRM de Botosani, Dumitru Codreanu, care ameninta ca va lasa Centrul de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica Ionaseni fara apa, intrucat, vezi Doamne, conducta de alimentare a retelei trece pe domeniul sau si, din aceasta cauza, nu poate sa-l exploateze. Codreanu a anuntat ca, in cazul in care nu se va reface lucrarea si nu va scoate betonul care acopera conducta de aductiune, va aduce detinutii sa faca curat, dupa care va inchide si apa.

Maior inhata, dar in loc sa plateasca, sparge

Atlassib SRL, firma cunoscuta in tara si in strainatate pentru transportul international de persoane, a dat in judecata RADEF Brasov pentru felul in care a organizat licitatia in urma careia firma lui Maior a preluat cinematograful Astra. Societatea Atlassib are o filiala si la Brasov. Sediul ei era in incinta cinematografului Astra pana cand spatiul a fost preluat de Maior. -Am fost scosi de acolo, dupa ce, in urma licitatiei, firma deputatului Maior a inchiriat cinematograful-, declara Cosmin Cindea, de la Oficiul Juridic al Atlassib. Suparati ca licitatia n-a fost anuntata asa cum prevede legea, reprezentantii firmei sibiene au intentat proces Filialei Cinematografice Romania Film. Surse din cadrul RADEF spun ca deputatul Maior n-a intrat legal in cinematograful castigat la licitatie. Fara a avea certificatul de constructie, ci doar pe cel de urbanism, si fara cerere de intrare in spatiu aprobata de RADEF, oamenii lui Maior au patruns in cinematograf la inceputul lunii octombrie. -Erau cu un picamar si s-au apucat sa sparga podeaua, in conditiile in care nici nu intrasera legal acolo. Abia apoi au inaintat cererea catre RADEF. Muncitorii au facut sapaturi si in curtea cinematografului si au dat o gaura in podeaua din fata ecranului, tot pentru expertize-, sustin sursele citate. -Problema licitatiei pentru cinematograful Astra este una economica, pe care n-o comentez, deoarece nu detin nici o functie executiva in firma respectiva. Licitatia s-a desfasurat in conditii legale-, declara deputatul Dorin Lazar Maior.

Licitatie cu dedicatie

La o zi dupa anunt, Atlassib se plange ca licitatia organizata in 31 mai 2002, pentru inchirierea cinematografului, s-a facut la numai o zi dupa publicarea in presa locala a anuntului, si nu dupa 15 zile, cum predevede legea. Reprezentantii Atlassib mai spun ca au aflat ca Trust President SA, firma ai carei actionari erau atunci deputatul Dorin Lazar Maior si Liviu Lupu, vicepresedintele PSD Brasov, ar fi fost singura societate care a participat la licitatie, motiv pentru care a si castigat. Conducerea Atlassib considera ca trebuia organizata o noua licitatie si, avand in vedere faptul ca firma a functionat aproape patru ani in respectivul spatiu, ar fi trebuit sa aiba drept de preemtiune, pentru ca a facut investitii in renovarea cladirii, iar banii cheltuiti ar fi adus punctaj suplimentar la licitatie. In schimb, nici un reprezentant al RADEF-Brasov n-a dorit sa comenteze licitatia, dar conducerea acesteia sustine ca l-a instiintat pe deputat ca va rezilia contractul, in 15 zile, daca nu va plati chiria. Termenul de plata a fost depasit cu doua luni, iar RADEF n-a primit nici un leu.

Senatorul PRM Dumitru Codreanu -taie- apa la handicapati

Dumitru Codreanu, senator PRM de Botosani, a amenintat ca va lasa Centrul de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica Ionaseni fara apa, intrucat conducta de alimentare a retelei trece pe domeniul sau si, din aceasta cauza, nu poate sa-l exploateze. Codreanu l-a instiintat ieri, telefonic, pe seful Inspectoratului de Stat Teritorial pentru Persoane cu Handicap ca, in cazul in care nu se va reface lucrarea si nu va scoate betonul care acopera conducta de aductiune, va aduce detinutii sa faca curat, dupa care va inchide si apa. -A ameninta un centru in care sunt institutionalizate in jur de 130 de persoane cu handicap nu este un gest prea ortodox, mai ales ca dansul este senator-, a precizat Andy Murariu, inspectorul-sef al ISTPH Botosani. Senatorul Codreanu este insa hotarat: -Este proprietatea mea si fac ce vreau. Eu fac gesturi de caritate, am ajutat asistatii de la Ionaseni, dar nu permit asa ceva. Consider o tulburare de proprietate-, a mentionat senatorul PRM. Conducta de aductiune a fost montata inca din anul 1992, insa aceasta este prima plangere in legatura cu acest aspect.

Claudiu Loghin, L. Lupascu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.