Acasă Actualitate „Javra” încolțită pe toate planurile. Acum pentru mărturie mincinoasă

„Javra” încolțită pe toate planurile. Acum pentru mărturie mincinoasă

DISTRIBUIȚI

Alintat duios „Javra”, Viorel Hrebenciuc, sforarul PSD a pățit-o din nou. Cel care era renumit pentru că cerea în anii ’90, șpagă 125% din prejudiciu ca să scoată oamenii de afaceri din dosarele penale întocmite de polițiștii și procurorii controlați politic a ajuns de râsul celor de teapa lui, infractorii. În urmă cu peste un an, omul de afaceri Ioan Niculae și fostul președinte de Consiliu Județean, Gheorghe Bunea Stancu au fost condamnați în dosarul mită pentru PSD în apel după ce la fond fuseseră achitați. Între judecarea fondului și a apelului, Viorel Hrebenciuc arestat preventiv într-un dosar de corupție pentru căsăpirea pădurilor țării și-a „amintit” că ar fi asistat la unele discuții incriminatoare între omul de afaceri și Bunea Stancu și pe baza mărturiei lui cei doi și alții au fost condamnați la închisoare cu executare. Acum procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui HREBENCIUC  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

„Inculpatul Hrebenciuc Viorel a dat, la data 25 octombrie 2011, declaraţii nesincere, în calitate de martor, într-un dosar penal instrumentat de P.I.C.C.J. – D.N.A. (privind pe inculpaţii I.N., B.S.G., T.G. şi B.V.), iar, la data 26 iunie 2013, a dat declaraţii nesincere  în calitate de martor, într-o cauza penală (privind pe  aceiaşi inculpaţi) aflată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Ca urmare şi a faptului că numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevărul în legătură cu aspectele pentru probarea cărora a fost audiat în calitate de martor, privind fapta săvârşită de numitul I.N., Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus achitarea inculpaţilor I.N., B.S.G., T.G. şi B.V. Ulterior, la data de 19 martie 2015, într-o cauză penală, în calea de atac a apelului, aflată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, inculpatul Hrebenciuc Viorel, fiind reaudiat în calitate de martor, a dat declaraţii sincere.”

Și iată cum, Hrebenciuc „beneficiază” de prevederile legilor pe care în calitate de parlamentar le-a negociat și votat: pentru schimbarea mărturiei beneficiază de înjumătățirea limitelor pedepsei în dosarul de corupție dar riscă 3 ani de închisoare pentru mărturie mincinoasă. Justiția nu face decât să aplice legile votate de deștepții noștri de parlamentari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.