Acasă Actualitate Judecarea contestației lui Dan Voiculescu amânată pentru 9 Decembrie

Judecarea contestației lui Dan Voiculescu amânată pentru 9 Decembrie

DISTRIBUIȚI

Direcția Națională Anticorupție a solcitat astăzi în procesul prin care Dan Voiculescu a solicitat anularea condamnării de zece ani, ca ADS să fie citată ca parte în process. Judecătorii au admis cerearea și au acordat un termen pentru 9 Decembrie și au dispus citarea ADS.

Dan Voiculescu și Sorin Pantiș au avut termen astăzi la Curtea de Apel București unde se judecă contestațiile în anulare depuse în dosarul ICA. Mogulul media și fostul ministru al Comunicațiilor au formulat aceste căi extraordinare de atac după ce au fost condamnați la 10 ani, respectiv 7 ani închisoare și confiscarea a 60 de milioane de euro în dosarul privatizării ICA. De când a intrat în vigoare noul Cod de procedură penală, din februarie 2014, acestea sunt printre puținele contestații în anulare admise „în principiu” de judecătorii de la Curtea de Apel București.

Dacă se decide rejudecarea dosarului, acest lucru ar fi o premieră pentru Justiția din România. Altfel spus, până în acest moment, pe noul Cod de procedură penală nu a fost decisă nicio rejudecare pe baza contestației în anulare.

Magistrații care judecă cererile lui Voiculescu și Pantiș sunt Dan Lupașcu și Isabelle Tocan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.