Acasă Actualitate BEC refuză cererea judecătoarei desemnate pentru Secțiile de Vot din Străinătate de...

BEC refuză cererea judecătoarei desemnate pentru Secțiile de Vot din Străinătate de prelungire a programului de votare

DISTRIBUIȚI

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit că nu va prelungi programul de vot, după ora 21.00 în secțiile de votare din străinătate, au declarat surse ale instituției.

Astfel, Biroul Electoral Central a respins toate solicitările de prelungire votului după ora 21.00.

Au fost patru solicitări în acest sens: Alianța USR PLUS, PMP și PNL.

Astfel, în urma deciziei BEC, votul se încheie la ora 21.00, în România şi în străinătate.

Președintele Biroului Electoral pentru Secțiile de Vot din Străinătate (BESVS), Florentina Vasilățeanu, a anunțat că a cerut BEC central prelungirea programului de votare, în urma mai multor solicitări în acest sens. Surse autorizate au declarat că BEC a respins cererea ca inadmisibilă, legea fiind strictă.

„În condițiile în care noi am asigurat un număr record de secții de votare în străinătate, respectiv 441 de secții de votare, ceea ce reprezintă cu 251 mai multe secții de votare decât cele din alegerile anterioare europarlamentare din anul 2014, totuși s-au semnalat unele aglomerații la secțiile de votare din Europa, îndeosebi la secțiile de votare din Italia, Spania, în Marea Britanie și din Germania. S-au luat măsuri pentru suplimentarea birourilor electorale pentru aceste secții de votare acolo unde s-a putut în sensul de a suplimenta cu operatori sau cu personal care să ajute la fluidizarea acestui proces electoral, de asemenea vrem să transmitem românilor aflați în străinătate și care se plâng că nu ar putea să își exprime dreptul de vot până la orele 21:00 că încercăm să luăm legătura”, a afirmat Florentina Vasilățeanu, într-o conferință de presă.

1 COMENTARIU

  1. Normal ca nu vor sa prelungească orele în care cetățenii pot vota atâta timp cât la secția de votare din Germania NÜRNBERG a așteptat lumea mai mult de 5 ore la coada pentru ca din cele 6 cabine de vot disponibile doar 2 erau în funcțiune,oricum a ajuns cuțitul la os și lumea a votat pentru o Românie mai buna și pentru pedepsirea penaliilor din funcții publice. Respect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.