Fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, a fost arestată în anul 2016 și acuzată că a primit șpagă un apartament de lux în Băneasa, un autoturism marca Range Rover, două ceasuri de lux (ceas de damă marca Hublot Big Bang Caviar – 346.HX.2800.RW, în valoare de 49.700 lei şi ceas bărbătesc marca Hublot Classic Fusion – 521.NO.1180.LR, în valoare de 58.500 lei), poșete, băuturi fine și sume de bani de peste 1.000.000 euro.

Vezi cum Fosta șefă AEP a cheltuit în 8 ani pe imobile 857.607,42 EURO din venituri totale mai mici de 400.000 Euro

Pătru a fost trimisă în judecată în două dosare diferite în unul fiind achitată definitiv în baza articolului 16 litera b), respectiv fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege. Nemulțumită de temeiul achitării, Pătru a făcut apel dorind ca judecătorii să constate că faptele nu au existat adică apartamentul și mașina nu au fost primite deși acestea au fost înregistrate la autorități. Foto: dovada că Ana Maria Pătru se ruga fierbinte de procurorul Onea să o scoată din arest și s-o facă informatoare, oferindu-i-se pentru „tot restul vieții”

Judecătorii CAB au decis definitiv că Pătru a primit apartamentul și parte din prețul mașinii de la firma de soft, dar nu cu vinovăție așa că fosta șefă AEP le păstrează, deși nu erau trecute în declarația de avere dar fapta de fals s-a prescris. Acum, cu decizia de la CAB, bacșișul de 275.000 de EURO primit de Pătru e ca și legalizat.

Rămâne să vedem ce vor decide judecătorii în al doilea dosar, că din milionul primit și-a făcut o vilă și un apartament la Constanța.

Văzându-se achitată, Pătru s-a gândit să mai obțină niște bani nemunciți prin intermediul unei acțiuni judecătorești prin care a promovat o primă acțiune judecătorească prin care a solicitat obligarea AEP la plata unor drepturi sariale necuvenite pentru perioada 16.12.2016 – 13.05.2020, constând în salariul de bază și sporuri aferente funcției de președinte AEP, indemnizațiile pentru concediul de odihnă, contravaloarea tichetelor de vacanță și indemnizațiile în calitate de membru al Biroului Electoral Central pentru fiecare scrutin electoral în parte, respectiv 546.900 lei.

Cererea Anei Maria Pătru a fost surpinzătoare pentru judecătorii Curții de Apel deoarece chiar șefa AEP a demisionat din funcția de președinte AEP la momentul arestării, cel mai probabil la sfatul avocatei sale. Astfel că judecătorii Curții de Apel au respins cererea lui Pătru și i-au admis acțiunea privind drepturi bănești doar pentru funcția de consilier parlamentar în cadrul Filialei Sud Vest Oltenia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.