Acasă Actualitate Judecătorul care persecuta procurorii, sancționat cu reducerea salariului

Judecătorul care persecuta procurorii, sancționat cu reducerea salariului

DISTRIBUIȚI

 

Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, ca judecătorul Dumitru Dumitru Daniel, de la Judecătoria Pitești, să fie sancționat cu diminuarea salariului cu 20 la sută, pe o perioadă de trei luni, pentru că a avut atitudini nedemne față de procurorii care intrau în sala de ședință.

 

Împotriva judecătorului au fost formulate mai multe plângeri de către procurori, cu privire la modul de soluționare al dosarelor. Astfel, judecătorul a citat mai multe unități de parchet, chiar dacă acest lucru nu era necesar, nu s-a abținut de la comentarii în sala de judecată și a dispus acte procedurale, cu toate că nu trebuia să facă acest lucru, au precizat sursele menționate.

 

Potrivit unui comunicat de presă al CSM, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva judecătorului Dumitru Dumitru Daniel, de la Judecătoria Pitești. Astfel, CSM a decis aplicarea sancțiunii disciplinare constând în „diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni”.

 

Membrii CSM consideră că judecătorul se face vinovat de „atitudini nedemne în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu față de colegi, celălalt personal al instanței sau al parchetului în care funcționează, inspectori judiciari, avocați, experți, martori, justițiabili ori reprezentanții altor instituții” și de „exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență”.

 

Hotărârea pronunțată de Secția pentru judecători a CSM nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, în cel mult 15 zile de la comunicare, la completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.