Acasă Actualitate Judecătorul Cristi Danileț: CCR a spus că Laura Codruța Kovesi trebuie dată...

Judecătorul Cristi Danileț: CCR a spus că Laura Codruța Kovesi trebuie dată afară că așa vrea ministrul

DISTRIBUIȚI

Judecătorul Cristi Danileț a explicat pe pagina sa de Facebook decizia recentă a CEDO în cauza Laura Codruța Kovesi versus România:

„Zice CCR astazi, intr-un comunicat de presa, ca hotararile sale nu pot fi revizuite. Eu zic ca trebuie sa ne asumam greselile si sa le indreptam. Si exista o cale. Iat-o:
– art. 14 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea CCR: ‘Procedura jurisdictionala prevazuta de prezenta lege se completeaza cu regulile procedurii civile, in masura in care ele sunt compatibile cu natura procedurii in fata Curtii Constitutionale. Compatibilitatea se hotaraste exclusiv de Curte’.
– art. 509 alin. (1) C.proc.civ ‘Revizuirea unei hotarari pronuntate asupra fondului sau care evoca fondul poate fi ceruta daca: 10. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a constatat o incalcare a drepturilor sau libertatilor fundamentale datorata unei hotarari judecatoresti, iar consecintele grave ale acestei incalcari continua sa se produca’.
Sa ne amintim ca ministrul justiției a propus revocarea sefului DNA. Presedintele statului a refuzat. Guvernul a contestat la CCR. CCR a spus ca Kovesi trebuie data afara ca asa vrea ministrul, iar Presedintele trebuie sa execute asta, actul sau neputand fi apoi cenzurat in justitie. Presedintele a semnat revocarea. Or, CEDO a spus ieri ca au fost incalcate drepturile lui Kovesi. CCR are ocazia sa indrepte situatia, reconsiderandu-si practica. Asta pentru ca ceea ce spune CEDO e obligatoriu pentru CCR, conform art. 11 si 20 din Constitutie.”, a scris judecătorul Cristi Danileț pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.