Acasă Actualitate Judecătorul Danileț: ce i s-a propus Danei Gîrbovan după ce nu va...

Judecătorul Danileț: ce i s-a propus Danei Gîrbovan după ce nu va mai fi ministru?

DISTRIBUIȚI
După ce Dana Gîrbovan a demisionat din magitratură fără a fi sigură că președintele Klaus Iohannis o va numi în funcție, judecătorul Cristi Danileț analizează decizia clujencei:

„Să fim realiști: nimeni cu scaun la cap nu renunță la calitatea de magistrat pentru un post temporar politic. Într-o astfel de situație calculele se fac pe termen lung.
Așadar, întrebarea nu este de ce un magistrat s-ar duce ca ministru. Ci întrebarea este ce i s-a promis magistratului după ce nu va mai fi ministru: dacă e vorba de revenirea în magistratură, atunci CSM e compromis total, pt ca înseamnă că susține înțelegerile politice subterane (apropo, anul trecut s-a modificat legea pentru ca un magistrat cu minimum 10 ani vechime plecat din functie sa poată reveni apoi doar cu aprobarea CSM, modificare împotriva voinței noastre, iar acum înțeleg de ce a trecut…). Dacă e vorba de o alta funcție politică promisa unei persoane care era magistrat la data „negocierii”, înseamna ca suntem mai naivi decât credem și avem printre magistrați „politicieni sub acoperire”.
Oricum ar fi, ceea ce se întâmplă în aceste zile e o grea lovitura pentru imaginea justiției care trebuie să rămână în afara ședințelor de partid. Sunt absolut sigur că Inspecția Judiciara și CSM nu vor avea vreo reacție, iar asociațiile pe cale de dispariție obișnuite sa furnizeze magistrați în functii politice vor susține astfel de demersuri clamand – paradoxal – independenta justiției.”, a scris judecătorul Danileț pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. NATIUNNE ROMANA (POPORUL ROMAN) MAI POATE FI SALVAT ACUM NUMAI DACA IN INTERIORUL SAU VOR PERFORMA JUSTITIA DREAPTA SI B.O.R in spiritul celor propovaduite de DUMNEZU. AMIN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.