Acasă Actualitate Judecătorul Danileț: ordonanțele militare nu sunt legi; nu găsesc argumente pentru suspendarea...

Judecătorul Danileț: ordonanțele militare nu sunt legi; nu găsesc argumente pentru suspendarea CEDO în România

DISTRIBUIȚI

„Am făcut o analiză a derogării României de la CEDO. Pur și simplu nu găsesc argumente suficiente pentru a justifica suspendarea sistemului european de protecție a drepturilor omului în țara noastră. În plus, nu înțeleg cum poate da odine un ministru civil, printr-un act militar care nu are putere de lege, unor civili care nu sunt în subordinea sa”, scrie judecătorul Cristi Danileț pe pagina sa de Facebook și analizează pe larg subiectul pe site-ul său cristidanilet.ro

3 COMENTARII

  1. Dacă nu se scurgea în presă proiectul inițial aberant, tot degeaba. Cum să interzici slujbele? Măcar pentru că și personalul clerical ar merge la serviciu. Au mai reparat ceva cu ordonanța cu nr. 2.

    D. Danileț s-a trezit destul de târziu acum vreo câteva zile. Iar restul „”specialilor” (corectorul automat voia 《speciilor》 …) nici atât.

    Deci dac-ai rude sau cunoștințe pur și simplu plecate din țară care ți -au lăsat în grijă (nemaivorbind de cazul în care e și un contract scris, eventual c-o firmă de administrare) casa lor, nu mai poți merge să uzi florile că riști să declari că nu-i nimeni acasă și pac! pasul următor rechiziționare.

  2. Orice actiune de restrangere a unor drepturi ce are ca unic scop asigurarea dreptului suprem la viata pentru cat mai multi cetateni, ar trebui sustinuta, iar nu criticata si intoarsa pe toate fetele.
    Toata stima fata de lupta dlui Danilet pentru o justitie independenta si eficienta, dar total impotriva acestui demers. Chiar si o singura viata salvata in urma suspendarii unor drepturi cetatenesti, nu poate decat sa confirme justetea acestei masuri.

  3. „Ordonanţele militare” TREBUIE duse la indeplinire NUMAI de catre SEFUL STATULUI MAJOR AL ARMATEI (in situatia actuala ) ajutat in mod direct de catre MINISTRU DE INTERNE si MINISTRU SANATATII. A se vedea PROCEDURA din ALBANIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.