Acasă Actualitate Jurnalistul Stelian Negrea încă o lovitură năpraznică pentru Dan Voiculescu și Antena...

Jurnalistul Stelian Negrea încă o lovitură năpraznică pentru Dan Voiculescu și Antena 3

DISTRIBUIȚI

Jurnalistul Stelian Negrea s-a înscris în cursa pentru câștigarea premiului pentru libertatea presei lansat de Fundația Familiei Voiculescu, premiu lansat „pentru aceia care nu se lasa intimidati, pentru cei care adevarul e mai presus de presiuni, pentru cei care lupta”. Lovitura de maestru a jurnalistului de investigații Stelian Negrea este însă dată de articolele cu care s-a înscris în cursa pentru premiu, fiind vorba chiar de cele prin care în anul 2011 acesta dezvăluia metodele de șantaj practicate de trustul Intact la adresa oponenților politici și a firmelor precum și contractele stricte pe care Dan Voiculescu le impunea jurnaliștilor angajați în trustul său. (http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-ghid-de-utilizare-a-ziaristului-in-trustul-lui-voiculescu-928862.html ; http://www.evz.ro/detalii/stiri/stelian-negrea-la-antene-ii-plangeau-pe-saraci-dar-vroiau-marirea-pretului-la-gaz-929164.html ; http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-evz-cum-ajung-politicienii-pe-lista-neagra-a-antenelor-929514.html ; http://www.evz.ro/detalii/stiri/stelian-negrea-fost-jurnalist-la-intact-codrut-seres-indica-firmele-si-oamenii-politici-care-t.html ).  În prezent, Stelian Negrea este jurnalist freelancer de investigatii și Secretar al Asociatiei Ziaristilor Independenti din Romania (AZIR) membra a Association of European Journalists. Dezvăluirile jurnalistului au stârnit o serie de dezbateri în societatea românească dar și în străinătate legată de rolul nociv al patronului de presă în mass-media românească și de faptul că acesta își subordonează total trustul de presă pe care îl deține. Negrea a  fost chiar chemat în plenul CNA pentru a-și prezenta dezvăluirile iar o serie de ONG-uri au decis să îi răsplatească munca oferindu-i o serie de premii.  Ca șef al Departamentului de Investigații al trustului Intact lui Negrea i-a fost impus un contract de colaborare prin care era legat de mâini și de picioare, fiind supus unor drastice sancțiuni în măsura în care ar fi dezvăluit orice fel de aspecte negative despre conducerea trustului Intact. Prin urmare Trustul Intact l-a acționat în judecată pe jurnalistul Stelian Negrea, solicitându-i daune de 100.000 EURO. Jurnalistul a căștigat până acum, toate fazele procesuale. Jurnalistul crede ca s-ar putea califica în finală și să câștige cei 50.000 de lei puși la bătaie și care s-ar putea constitui într-un buget consistent pentru anchetele unui jurnalist freelancer de investigații.
Jurnalistul explică într-un editorial scris pe voxpublica.net de ce merită acest premiu, plecând chiar de la cerințele lui Dan Vociulescu pentru cei care se înscriu în cursă: „Dom’ profesor eu zic ca am fost “indraznet” acum 3 ani, cand toti va pupau talpile inclusiv multi dintre cei care, dupa ce v-au vazut dupa gratii, au inceput sa fie eroi insa eu am decis sa scot la iveala santajul din trustul dumneavostra de presa. Cred ca si la capitolul “puternic” am stat bine pentru ca, in ciuda faptului ca m-ati dat in judecata pe civil, penal si comercial, n-am cedat presiunii si nu m-am intors in patru labe sa-mi cer iertare asa cum am auzit ca s-a intamplat cu cativa dintre cei care au avut curajul sa va infrunte de-a lungul timpului. “Viziune” va spun clar ca n-am avut pentru ca nu am anticipat faptul ca 3 ani de zile de la respectivele dezvaluiri urma sa ma feresc de procesele pe care mi le-ati intentat pe civil, comercial si penal. As putea spune ca am avut “viziune” numai in masura in care, la mai bine de 3 ani de la dezvaluirile mele, procurorii DNA lucreaza, fara sa aiba vreo legatura cu mine, la doua dosare de santaj in care sunteti implicat alaturi de bucati din imperiul media pe care il controlati. Dom’ profesor, dupa dezvaluirile mele din 2011, ati fost primul care a vazut ca nu m-am lasat intimidat. Ati vazut de altfel ca pentru mine dezvaluirea adevarului a fost mai presus de orice presiuni pe care le-ati facut – si ati facut atat de multe ca m-am intrebat ulterior amuzat ca aveati mai multe sanse cu acest avocat decat cu domnul Mateut. In sfarsit ati vazut ca am luptat si ca dupa 3 ani de batalie eu am castigat toate procesele pe cand dumneavoastra l-ati pierdut pe cel mai important. Si stiu ca dezvaluirile mele din 2011 v-au deranjat altfel nu ma hartuiati atat prin instantele de judecata, nu-l puneati pe Mircea Badea sa ma balacareasca pe la televizor, pe altii sa ma denigreze in alte imprejurari si sa-i speriati pe toti cu represalii daca ma angajeaza etc. Va ofer deci o ocazie sa nu intariti vocile probabil rautacioase, care sustin ca un astfel de premiu nu este decat o alta facatura obisnuita pusa la cale in vastul dumneavoastra imperiu media doar pentru a va scoate victima si a mai inmuia niste inimi de bunicute nestiutoare de modul murdar cum se duce politica pe la Bucuresti unde “cainele de paza al democratiei” se gudura in poala unor politicieni.”
Argumentele lui Negrea sunt atât de exacte încât nu văd cum Voiculescu ar putea să se eschiveze de la acordarea premiului promis chiar lui Stelian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.