DISTRIBUIȚI
george maior spune

Audiat în Comisia de politică externă a Senatului în septembrie 2018, George Maior a fost întrebat de senatorul USR Radu Mihail dacă poate califica relația dintre el și Sebastian Ghiță ca fiind una de prietenie. Imediat, președintele Comisiei de politică externă, senatorul PSD Cristian Dumitrescu din al cărui CV oficial lipsește perioada 1978-1990, a sărit ca ars și a invocat faptul că audierea are alt scop și nu stabilirea relațiilor de rudenie iar Maior a refuzat să răspundă. Întrebarea a fost adresată după ce la începutul anului 2017, fostul preşedinte al Comisiei parlamentare de control al activității SRI, Adrian Ţuţuianu, a dezvăluit că în vacanţa din Toscana în care au fost împreună Florian Coldea şi Sebastian Ghiţă au fost şi directorul SRI de la acea vreme, George Maior precum și Vasile Dîncu.

Fost parlamentar PSD, George Maior este încă ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, nefiind deranjat de noua justiție românească cu vreo întrebare, Laura Codruța Kovesi fiind lăsată să înfrunte singură tăvălugul PSD-ALDE în încercarea de a reinstaura statul paralel din vremea lui Iliescu (încă viu)-Timofte (decedat)-Vîntu (în închisoare).

Societatea Academică din România a pierdut săptămâna trecută, în primă instanță, un litigiu prin care i se dispune o măsură fără precedent în jurisprudența românească: Ștergerea completă și definitivă de pe internet a unor articole care fac referire, chiar și tangențială, la corespondența primită de fostul director SRI, George Maior, despre faptele de vitejie ale lui Sebastian Ghiță la Bruxelles.

Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune. Admite în parte cererea. Obligă pârâţii la retragerea următoarelor articole publicate pe situ-l www.riscograma.ro : – cel din data de 25.01.2014, intitulat „ Dezvăluirile lui Guccifer : Şeful SRI ?tia de patru ani că firma lui Ghiţă « a pus la punct un sistem diabolic, bazat pe şpăgi » ” ; – cel din data de 28.01.2014, intitulat „Apăraţi-l pe Nelu Neacşu”. Obligă pârâţii la retragerea următoarelor articole publicate pe situ-l www.romanaicurat.ro : – cel din data de 27.01.2014, intitulat „Ar trebui investigate contractele firmelor lui Sebastian Ghiţă? ”; – cel din data de 25.06.2015, intitulat „Asocieri mai mult şi mai puţin secrete. Cine a protejat firmele lui Ghiţă şi Vlădescu în afacerile lor cu softurile pentru spitale ? (II) ”. Obliga pârâţii , în solidar, la plata către reclamant a sumei de 10.000 Euro, echivalent în lei la data plăţii, reprezentând daune morale. Obliga pârâţii, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 8.270,68 lei reprezentând cheltuieli de judecată, constând în : taxă judiciară de timbru, onorariu de avocat, cheltuielile de transport şi cazare pentru martorul Neacşu Nelu. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti ,secţia a IV-a civilă. Pronunţată azi, 13.02.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Decizia nu este definitivă.

Citește continuarea pe romaniacurata.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.