Acasă Actualitate Kovesi a pus sechestru pe 53 milioane de Euro mafioților italieni

Kovesi a pus sechestru pe 53 milioane de Euro mafioților italieni

DISTRIBUIȚI

Parchetul European (EPPO) din Milano (Italia) conduce o anchetă privind o vastă schemă de fraudă în domeniul TVA, cu prejudicii estimate la cel puțin 53 de milioane de euro. O persoană a fost arestată și peste 10 sunt cercetate, mai multe percheziții fiind executate în Italia (Milano, Novara, Genova, Roma și Palermo) și în Elveția.

Conform dovezilor, schema este în zona VoIP (Voice over Intranet Protocol) – o tehnologie care permite utilizatorilor să efectueze apeluri vocale prin intranet – implicând companii din Cehia, Germania, Italia, România, Elveția și Marea Britanie. Beneficiarul principal este o companie mare din regiunea Emilia-Romagna din Italia, cu o activitate de bază de tranzacționare în sectorul gazelor naturale.

Prejudiciul estimat, la acest moment al anchetei, este de 53 898 816,69 EUR, iar acesta a fost sechestrat integral din contul marii companii presupus a fi principalul beneficiar. În timpul perchezițiilor s-au făcut sechestre de numerar și ceasuri de lux.

Ancheta a fost deschisă în urma unui raport al Agenției Italiane de Venituri (Agenzia delle Entrate) și efectuată de Guardia di Finanza (poliția financiară italiană).

EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene. Este responsabil de investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

2 COMENTARII

  1. Austria imperiala importa 6 miliarde de metri cubi de gaze naturale din F Rusa prin conductele din Ucraina si pe acest subiect este omerta publica, aflam ca OMV beneficaza in Romania de o legislatie speciala – primita in plic si pusa in aplicare de persoane de la varful conducerii de la Bucuresti ce sunt susceptibile de activitati de tradare a intereselor natioanle- pentru care austriecii fac pur si simplu misto de orice activitate a Agentiei Nationale de Administrare a Resurselor Minerale, sau ca Ministerul de Finante este in mod legal lipsit de orice parghii legale de sanctionare usturatoare a acestei mari firme si astfel actionarii austrieci si rusi sunt incurajati pur si simplu sa continue jefuirea si expatrierea oricaro sume de bani pe care -i fac in aceasta tara fara a plat taxe bugetului de stat si compormnoterea viitorului acestui popor, asa ca suntem pe faras..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.