Acasă Actualitate La ordinul felixian, Gabi Firea s-a certat ca la ușa cortului cu...

La ordinul felixian, Gabi Firea s-a certat ca la ușa cortului cu Cristian Boureanu

DISTRIBUIȚI

Moderatoarea minune de la Antenele motanului turnător Felix, Gabriela Vrånceanu Firea, s-a pierdut cu firea și s-a apucat, într-un ton de mahala, să se certe în timpul ediției de luni a emisiunii „Știrea Zilei“ cu deputatul PDL Cristian Boureanu, pe care îl invitase în platou pentru a fi pus la zid în stilul părtinitor cu care coșmelia media felixiană ne intoxică de ani de zile. Ofticată nevoie mare că manipularea grosolană de pe TV care ne este afișată în ultimele zile cu scopul de a scoate lumea în stradă nu le prea reușeste nici măcar după ce slugile sindicale și-au primit arginții, amploiata lui Felix a făcut spume mai rău ca un cal alergat cu zăbală și s-a năpustit într-un atac furibund la persoană asupra lui Boureanu.
Totul a pornit după ce deputatul PDL a acuzat faptul că nu i se dă ocazia să vorbească, în timp ce politicianul-menestrel Ludovic Orban vocifera de minute bune în șir la adresa guvernului cum că statul cheltuie abuziv banii publici. Ironia este că angajările cele mai multe din sistemul bugetar au avut loc în perioada 2006-2008, când la guvernare se afla gașca lui Tăriceanu, din care făcea parte, culmea, chiar fostul ministrul al transporturilor, Ludovic Orban. Văzând că Orban nu își mai termină numărul demagogic, Boureanu a intervenit iritat și a întrebat-o pe moderatoarea frustrată de la Antene: „Dumneavoastră l-ați întrebat pe domnul Orban cum de s-au dublat cheltuielile publice în patru ani, deși productivitatea muncii a scăzut? (…) Domnul Orban a vorbit 10 minute și a ținut un speech…“.

Mahalagioaica antenistă

Atât i-a trebuit mahalagioacei Gabi Firea. Într-un puseu de inteligență combinată cu jurnalism de prima mână, simbriașa lui Felix a țipat ca din gură de viperă la Boureanu, într-un limbaj golănesc de după blocuri: „Domnule Boureanu, dar ce-ați mâncat? Ați mâncat ceva stricat înainte de emisiune?“. Boureanu a răspuns că a mâncat ceva de pe la ei din Antene, la care Firea a întrebat dacă de la toaletă. Genial, deputatul PDL a replicat: „Ce mâncați dumneavoastră în fiecare seară aici…“. Rămasă fără replica și lezată în onoarei ei de doamnă de carton, Găbița a început să se victimizeze și să îl întrebe pe Boureanu dacă nu îi e jenă de vorbele sale. Regrupându-și glandele pline cu venin, a mai atacat încă o dată cu limba-i bifurcată: „Aveți febră de vorbiți așa? V-ați luat temperatura înainte? (…) Cine v-a spus că sunteți băiatul cu mucii în freză avea dreptate. Nu sunteți decât băiatul cu mucii în freza“. După noile mizerii scoase pe cavitatea bucală, Firea a mai primit o zmetie de la Boureanu: „Deci treceți la atacuri la persoană? Cine vă pune să faceți asta? Amantul d-voastră?“. „Amantul meu? Dar amanta dumneavoastră?“, l-a întrebat Firea. „Mi se pare incredibil! Răspundeți la o întrebare sau nu? N-ați făcut niciodată afaceri cu statul, ați ajuns milionar muncind din greu (…)“, i-a mai spus Firea lui Boureanu. În acel moment, Boureanu a amenințat-o pe Firea că o să o dea în judecată. „O să vă dau și în judecată. Unu, că nu sunt milionar…“. „Sunteți deja dat de mine în judecată“, i-a răspuns Gabriela Vrânceanu Firea, însă Boureanu i-a reproșat: „Mințiți cu o nerușinare… Să vă fie rușine“. „Dumneavoastră sunteți plătit de contribuabili, eu nu sunt plătită de contribuabilii de la PDL“, i-a transmis, în schimb, Firea. La rândul său, Boureanu i-a spus Gabrielei Vrânceanu Firea: „Dumneavoastră sunteți plătită din bani furați“. „Încă un proces. V-ați ales cu vreo trei-patru procese“, a mai spus Gabriela Vrânceanu Firea, adresându-se lui Cristian Boureanu. Circul oferit de cei doi nu s-a oprit aici și a continuat pe parcursul pseudo-talk-show-ului moderat de Gabriela „Strâmbeanu-Știrea“, așa cum este gratulată în emisiunile de umor de la alte televiziuni. În timpul emisiunii, lui Cristian Boureanu i-a fost închis de mai multe ori microfonul, însă deputatul PDL a continuat să vorbească, exasperând-o pe Firea.

Felix a ordonat proces

După ce însuși turnătorul securist, alias „Felix“, nu a reușit să îl dovedească pe ministrul finanțelor, Sebastian Vlădescu, în platourile aceleiași emisiuni de doi lei, ministrul administrându-i atunci motanului alintat pupincurist de Firea cu apelativul „dom’ profesor“ (prietenii știu de ce!) o lecție de economie, Firea a crezut că poate face și ea la fel cu un politician de la PDL. Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Astfel, Antena 3 îl va acționa în justiție pe Cristian Boureanu, „în urma comportamentului său inacceptabil“ de la emisiunea „Știrea Zilei“, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea și difuzată luni seară, se arată într-un comunicat remis Mediafax. „Precizăm că domnul Cristian Boureanu nu a fost invitat personal la «Știrea Zilei», ci a fost trimis de către Biroul de presă al PDL. Producătorul emisiunii invitase miniștri sau secretari de stat din ministerele economice sau alți lideri marcanți ai PDL, cu notorietate, care au dovedit bun-simț și măsură, de-a lungul timpului, chiar și atunci când au primit critici din partea opoziției sau a societății civile“, se arată în comunicatul postului Antena 3. Cămara media a lui Voiculescu mai spune că „atacurile repetate la adresa invitatului din partea PNL, Ludovic Orban, nerespectarea formatului emisiunii și, de asemenea, nerespectarea ordinii la afirmarea punctului de vedere, precum și apelul domnului Ludovic Orban la moderatoarea Gabriela Vrânceanu Firea de a prelua frâiele emisiunii, care degenerase, au determinat-o pe aceasta să-i capteze atenția domnului Boureanu, adresându-i o întrebare în legătură cu delimitarea activității de politician față de cea de om de afaceri, mai ales când afacerile sunt făcute cu statul, după cum afirmase secretarul general al PDL, doamna Elena Udrea“. Mai mult, chiar Antena 3 a făcut-o pe Firea amanta lui Tăriceanu, deși Boureanu nu spusese acest lucru. Cine știe, poate și Firea râvnește la Tăriceanu, așa cum Mioara Mantale saliva după colegul său liberal, Varujan Vosganian. „Domnul deputat Boureanu a acuzat-o pe moderatoare că ar fi «amanta domnului Tăriceanu» și că este «plătită din bani furați», printre alte jigniri, agresări verbale, monopolizarea întregului spațiu de emisie etc. În consecință, Antena 3 își exprimă solidaritatea cu realizatoarea emisiunii «Știrea Zilei», acționându-l în justiție pe domnul Cristian Boureanu. Suma care va fi solicitată drept despăgubire va fi donată unui cămin de copii, cu grave dificultăți de supraviețuire“, se mai arată în comunicatul celei de-a treia Antene. Câtă filantropie! Poate Felix ar putea dona și el din conturile Securității, pe care le-a delapidat, o sumă frumușică pentru aceeași cauză nobilă.

Găbița vrea solidaritate

Bomboana de pe coliva mass-mediei românești a fost pusă în finalul epistolei Antenei 3 către Mediafax. Totodată, Antena 3 face apel și la alte instituții de presă „să se solidarizeze cu realizatoarea emisiunii «Știrea Zilei», având în vedere că ceea ce i s-a întâmplat ei aseară (luni seară, n. red.) se poate repeta și cu alți moderatori-realizatori“. Păi nu sunt deja solidarizate Irealitatea lui Vîntu și alte câteva ziare de casă ale hoților Vîntu și Voiculescu? Ați vrea să ne „solidarizăm“ și noi cu Firea, pentru care jurnalismul nu a devenit decât o armă de făcut bani și manipulat populația obosită și sictirită a României? Nu, mulțumim, noi încercăm să ne ținem departe de școala jurnalismului de porcăit la ordin, așa cum faci tu și cu Antele lui Felix, „doamna“ Găbița Firea! Noi am ales să „cântăm“ la tonomatul opiniei publice și nu al hoților media care poartă o mare parte din vina distrugerii presei libere din România. Țineți aproape!

{flv}2010-06-02-Firea-Boureanu{/flv}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.