Acasă Actualitate Lia Savonea a pierdut în fața Anei Birchall la CCR

Lia Savonea a pierdut în fața Anei Birchall la CCR

DISTRIBUIȚI

CCR a respins sesizarea depusă de Lia Savonea împotriva Anei Birchall. NU există conflict juridic de natură constituțională

CCR a constatat, miercuri, că nu există un conflictul juridic de natură constituțională între Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și Ministerul Justiției, sesizat în perioada în care ministru era Ana Birchall.

Judecătorii au amânat în mai multe rânduri pronunțarea pe acest subiect.

„În calitate de preşedinte al CSM, am decis să sesizez Curtea Constituţională cu un conflict juridic de natură constituţională faţă de acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall. (…) Avem cinci şedinţe amânate pentru acelaşi motiv – lipsa cvorumului legal în vederea desfăşurării şedinţelor de plen. De fiecare dată lipseşte un număr de membri, aşa încât cvorumul de 15 membri, cât este legal, să nu se poată întruni. (…) Am hotărât, în calitate de preşedinte, să declanşez un conflict juridic de natură constituţională având în vedere acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall, în principal pentru două motive. Primul: o ingerinţă gravă în activitatea procurorilor, mă refer la activitatea de urmărire penală. Al doilea: acţiuni de subminare a autorităţii CSM, în calitatea sa de garant al independenţei Justiţiei”, explica pe 8 octombrie 2019, Savonea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.