Acasă Actualitate Liber prin OUG la noi achiziții de autoturisme de lux din bani...

Liber prin OUG la noi achiziții de autoturisme de lux din bani publici

DISTRIBUIȚI

Până în anul 2018 cheltuielile cu achiziționarea de autoturisme de către instituțiile bugetare erau plafonate. În luna iulie 2018, deputatul PNL Florin Roman introducea un amendament la un proiect legislativ de modificare a unor restricții ce funcționau încă din anul 2001, din guvernarea Năstase, prin care „Serviciile Parlamentului, Administrația Prezidențială și Secretariatul General al Guvernului pot achiziționa, în condițiile legii, autoturisme după normativele proprii stabilite.” și nu după cele impuse de primul-ministru. Amendamentul a fost votat de PSD, PNL, UDMR, PMP, ALDE și Minorități, semn că PSD și PNL conlucrau minunat și în timp ce președintele Iohannis ne aburea cu „pe-se-de-ul…”.

Sâmbătă într-o grabă demnă de o cauză mai bună, Guvernul Său, PNL-PE-SE-DE condus de „intransigentul” Nicolae Ciucă a introdus în OUG 131/2021 două prevederi: pușcărie pentru antreprenorii cu datorii la stat și introducerea de noi instituții în excepțiile înșirate de penibilul Florin Roman în 2018.

Astfel de ieri, au liber la cumpărat mașini de lux din bani publici „serviciile Parlamentului, Administrația Prezidențială, Curtea de Conturi, Secretariatul General al Guvernului, precum și ale autorităților de reglementare”.

Adică vorbim de

  • Curtea de Conturi condusă de Mihai Busuioc, Nicolae Bădălău și Ilie Sârbu de la Pe-Se-De,
  • Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, A.N.R.S.C, condusă de buzioanul lui Ciolacu, Ionel Tescaru,
  • Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, A.N.R.E., condusă de fostul electrician Dumitru Chiriță de la Pe-Se-De și de agricultorul Alexandru Stănescu de la Pe-Se-De fratele tractoristului Paul Stănescu
  • Autoritatea Rutieră Română, A.R.R., condusă de Dorin Ștefan numit în funcție de pe vremea lui Dan Șova de la Pe-Se-De
  • autoritățile administrației publice locale. Ne-nu-mă-ra-te!

Hai băieții cu Rolls-Royce-urile și Bentley-urile din bani publici că doar meritați cu vârf și îndesat, cunoscute fiind criteriile de meritocrație la accederea într-o funcție publică în România. La urma urmei cu ce e mai bună regina Elisabeta a Marii Britanii decât băieții ăștia că doar nici ea nu a dat vreun concurs pentru funcție? Și uite cu ce mașini merge!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.