Acasă Actualitate Liberalii sfidează relațiile diplomatice cu SUA

Liberalii sfidează relațiile diplomatice cu SUA

DISTRIBUIȚI

PNL a sfidat relațiile diplomatice ale României, tratând cu răceală o invitație protocolară a ambasadorului SUA la București, Nicholas Taubman. Pentru liberali nu a contat că țara pe care o guvernează are nevoie de o imagine impecabilă în plan extern și l-au aruncat pe diplomatul american la un loc cu politicenii dâmbovițeni. După declarația dură a președintelui Camerei Deputaților la adresa ambasadorului SUA, a venit rândul secretarului general al PNL, Dan Motreanu, să sfideze diplomația americană. Potrivit unor surse liberale, Motreanu a cerut prefectului și președintelui Consiliului Județean Cluj, ambii liberali, să refuze prânzul protocolar oferit de Taubman.

Liberalii au sfidat relațiile diplomatice ale României, alegând să trateze cu răceală gesturile protocolare ale ambasadorului SUA la București, Nicholas Taubman. Fără să țină cont de interesele țării, liderii PNL l-au tratat pe diplomatul american ca și cum ar fi fost un simplu actor în politica dâmbovițeană. Totul a început cu o declarație dură a președintelui Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, pe care liberalii au încercat să o cosmetizeze. Așa că l-au trimis pe secretarul general al PNL, Dan Motreanu, la o discuție informală cu atașatul poltic al lui Taubman. Rezultatul? Sfidarea afișată inițial doar la vârful PNL s-a transmis către membrii din teritoriu: nici prefectul și nici președintele Consiliuliu Județean Cluj, ambii liberali, nu au participat la prânzul oferit de ambasadorul SUA. Interdicția a venit chiar de la Motreanu, au precizat surse liberale pentru "Curentul".

Diplomație șubredă

A fost suficient ca ambasadorul SUA la București, Nicholas Taubman, să facă o declarație publică legată de mutilarea Codului Penal de către parlamentarii români, pentru ca liberalilor să li se întunece privirea. Au sărit la atac și nu au mai ținut cont de interesele României, de imagine sau de diplomație. După ce Bogdan Olteanu a reacționat cu un atac la persoană, liberalii l-au desemnat pe secretarul general al partidului, Dan Motreanu, să dreagă gafa colegului său. Lucrurile păreau să se fi așezat după întâlnirea dintre Motreanu și delegatul politic al Ambasadei SUA, Theodore Tanoue, dar responsabilitatea PNL față de imaginea țării pe care o guvernează este fragilă… Deranjați că Taubman le-a refuzat invitația la evenimentul electoral de la Ateneu, liberalii au reacționat din nou, în stil dâmbovițean. Motreanu "i-a dat peste nas" lui Taubman, cerând liberalilor clujeni invitați la prânz din partea Ambasadorului SUA să nu participe, au precizat surse liberale pentru "Curentul". Nici prefectul Gavril Călin Platon, și nici președintele Consiliului Județean, Marius Nicoară, nu s-au dus la prânzul dat de Taubman, ci și-au trimis "reprezentanți".

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.