Acasă Actualitate Lider PNL: Ciucă nu s-a dus la Kiev cu ceilalți premieri pentru...

Lider PNL: Ciucă nu s-a dus la Kiev cu ceilalți premieri pentru că nu a primit mandat de la CE

DISTRIBUIȚI

Invitat în studioul Puterea Știrilor de la PS NEWS, vicepreședintele PNL Robert Sighiartău a precizat că cei 3 premieri europeni au fost trimiși la Kiev „după un mandat primit informal din partea Comisiei Europene și a Consiliului European”, întrebat fiind de ce premierul României, Nicolae Ciucă, nu a mers la discuțiile cu președintele Volodymyr Zelensky. Liberalul a explicat și că gestul făcut de cei 3 premieri europeni reprezintă „un semnal foarte bun că Europa se implică activ în războiul de la Kiev, un semn de curaj”.

„Dânșii au fost trimiși, după informațiile pe care le deținem, după un mandat primit informal din partea Comisiei Europene și a Consiliului European. Aceasta este informația pe care o am: au stabilit că vor merge cei trei în Kiev. E foarte bine că s-au dus pentru că este un semnal foarte bun că Europa se implică activ în războiul de la Kiev și că sunt alături de Zelenski și de poporul ucrainean. E un semnal extrem de important, mai ales că au mers cu trenul. E  un semn de curaj pentru liderii Europei”, a declarat Robert Sighiartău, la Puterea Știrilor. Citește integral pe psnews.ro.

Prim-miniştrii ceh, polonez şi sloven au sosit marţi la Kiev într-un gest de susţinere la nivel înalt pentru preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Cei trei şefi de guvern, care au călătorit cu trenul la Kiev, au fost primii lideri străini care vizitează capitala Ucrainei după invazia rusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.