Acasă Actualitate Liderul sindical Dumitru Costin, practici comerciale necinstite

Liderul sindical Dumitru Costin, practici comerciale necinstite

DISTRIBUIȚI

Prezent joi seara la Antena 2 in emisiunea lui Victor Ciutacu, Vorbe grele, liderul BNS Dumitru Costin, dupa cum ne-a fost prezentat de realizatorul emisiunii,  a inceput sa infiereze cu manie proletara achizitia de catre Trustul B1-VOX NEWS a publicatiilor “ Evenimentul zile”i si “Capital” :” era de asteptat o astfel de mutare, mai ales ca s-a vazut comportamentul in timpul campaniei electorale. Era normal sa se intample asa ceva. Asta-I societatea bolnava in care traim”. Adica daca s-a facut o achizitie pe piata media, traim intr-o societate bolnava? Iarta-ne Dumitre, dar asta arata ca societatea e sanatoasa, poate matale esti bolnav.De fapt, Dumitru Costin n-a vorbit aici in calitate de lider sindical, ci de administrator la Realitatea Media SA, firma care detine postul Realitatea TV, parte a grupului Realitatea-Catavencu.

Si concurenta e grea, nu-I asa? Cum sa infloreasca trustul Paunestilor, cand Vantu a fost nevoit sa inchida Cotidianul? Adica ce, Paunestii sunt mai tari ca stapana-su Vantu?Nu l-am vazut pe Costin sa se scanadalizeze cand Vantu a cumparat in urma cu cativa ani Cotidianul si Academia Catavencu si le-a bagat in grupul de unde si Costin manca o paine. Si dialogul cu Victor Ciutacu a continuat:

Victor Ciutacu: “Trustul Ringier, cat mai e din el,  a anuntat 100 disponibilizari subite. Vi se pare ca exista vreo neregula de ordin sindical care merita semnalata?

Dumitru Costin: 100 disponibilizari intra automat pe procedura disponibilizarilor colective. Cu siguranta ca nu s-au respectat prevederile legale. Trebuiau facute notificari prealabile, program de restructurare”

Auzi, Dumitre, pe ce te bazezi cand spui ca nu s-au respectat prevederile legale? Ai verificat undeva? Stii tu ca nu s-au facut notificari? Poate s-au dat chiar in ziua respectiva. Dar cand grupul Realitatea-Catavencu a restructurat toti angajatii de la Cotidianul si mare parte din cei de la Newsin, s-au respectat prevederile legale? Noi am auzit ca ITMul a spus ca nu. Deci rade ciob de oala sparta?  

V.C.(nu radeti, astea sunt initialelelui Ciutacu) “Iar de maine incep negocierile individuale privind micsorarea salariilor intre 10 si 30%.

D.C.Este intr-adevar un comportament abuziv din partea angajatorului care poate sa fie sanctionat.Cei care au nevoie, ne pot cere sprijinul…Daca vor fi jurnalisti de la Evenimentul care au nevoie de ajutor, ii ajutam. Ii ajutam fara niciun fel de alte interese”

Deci cand Realitatea Media a scazut salariile tuturor angajatilor la sfarsitul anului trecut, angajatorul a avut un comportament abuziv? Pai angajatorul este, conform articolului 143 indice 2 din Legea 31/1990, reprezentat de administratorii societatii, adica chiar de Dumitru Costin. Dar nu, el are voie sa scada salariile ca el e si lider sindical si patron.(sic)

Adica, sa traducem: “eu Dumitru Costin, ADMINISTRATOR la Realitatea, promit ca” total dezinteresat” ii voi ajuta pe angajatii de la noile achizitii al competitorului meu, B1-VOX NEWS, sa-si pastreze salariile, chiar daca noul angajator nu le va putea plati, ceea ce nu ar fi nicidecum in avantajul Realitatii TV”  Da, de-abia acum inteleg de ce spune Dumitru Costin ca traim intr-o societate bolnava. Pentru ca desi suntem in UE, practicile sale anticoncurentiale nu I s-au parut deloc asa nici macar avocatului Sova care era si el invitat in emisiune si care i-a tinut isonul. A, e de la PSD. Da, inteleg acum.Ce spune legea romaneasca despre concurenta neloiala si despre practicile anticoncurentiale:In primul rand, Conventia de la Paris pentru protectia proprietatii industriale din 20 martie 1883 si aprobata de Romania prin Decretul nr. 1177 din 28/12/1968(!) “Articolul 10 bis
2) Constituie un act de concurenta neloiala orice act de concurenta contrar practicilor cinstite in materie industriala sau comerciala.
3) Va trebui sa fie interzise mai ales: 2. – afirmatiile false, in exercitarea comertului, care sint de natura a discredita intreprinderea, produsele sau activitatea industriala sau comerciala a unui concurent;

Pai exact asta a facut reprezentantul Realitatea Media, Dumitru Costin a discreditat intreprinderea unui concurent: spunand ca nu s-au respectat prevederile legale si ca acesta in calitate de angajator are  un comportament abuziv. Necinstea comerciala a lui Costin prevazuta si in legea concurentei neloiale Legea 11/1991, cu modificarile ulterioare,  privind concurenta neloiala prevede la Art. 4. – Constituie contravenții următoarele fapte, dacă nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât să fie considerate, potrivit legii penale, infracțiuni  e) comunicarea, chiar făcută confidențial, sau răspândirea de către un comerciant de afirmații mincinoase asupra unui concurent sau asupra mărfurilor/serviciilor sale, afirmații de natură să dăuneze bunului mers al întreprinderii concurente;  Cum pot fi catalogate altfel decat  mincinoase,  afirmatiile neverificate facute de Costin in  emisiune?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.