Acasă Actualitate Lista lui Vântu 4 – Actori, sportivi și cântăreți

Lista lui Vântu 4 – Actori, sportivi și cântăreți

DISTRIBUIȚI

Cu siguranță nu ați văzut-o la Realitatea TV pe Tanța lui Teo cu șorțulețul de menajeră și nici nu l-ați auzit pe Ionuț Dolănescu interpretând melodiile tatălui său. Așa cum singura legătură dintre Realitatea TV și Oana Sârbu era pentru dumneavoastră relația ex-liceenei Dana cu Robert Turcescu. Cu toate acestea, cei trei artiști au o legătură solidă: toți au fost remunerați generos de Realitatea Media, fiind în fruntea listei cu actori, sportivi și cântăreți plătiți de Vântu pe drepturi de autor. O categorie aparte de pe lista celor remunerați de Vântu sunt artiștii noștri naționali de muzică populară și muzică ușoară. Aceștia nu pot fi supuși acelorași critici precum cei prezentați anterior din „Rețeaua Vântu“, oameni care pot influeța decizii și manipula opinia publică. Ei pot fi incluși pe lista artiștilor prost plătiți nu numai de stat, așa cum urlă goarnele lui Vântu în fiecare zi în reportajele lacrimogene cu artiști ieșiți la pensie și uitați undeva într-un colț al memoriei noastre, cărora le sunt exploatate emoțiile și nemulțumirile pentru încă un punct de rating, ci și pe o listă a privaților precum Vântu, care le oferă celor mai valoroși dintre ei remunerații de mizerie. Conform datelor aflate în posesia ziarului „Curentul“, artiști emblematici ai muzicii populare și ușoare sunt plătiți de SOV cu sume ridicole și jignitoare care, probabil, rivalizează cu suma pe care o plătește pentru un trabuc cubanez pe care îl molfăie sfidător în majoritatea pozelor în care apare. Dacă artiștilor adevărați ai țării le-a aruncat câțiva firfirici din punga sa, Vântu s-a dovedit extrem de generos cu „valori“ precum Tanța lui Teo, Ionuț Dolănescu sau Nicoleta Voica, semn că eticheta de „quality“ cu care se împăunează trepădușii săi este goală de conținut.

Voica și Dolănescu, pe picior mare la mogul

Prima în topul artiștilor de pe statele lui Vântu este cântăreața de muzică populară Nicoleta Voica, devenită în ultimii ani și prezentatoare TV. După ce a debutat în ograda lui Felix, Voica a fost cooptată la Romantica de Teo, ajunsă și ea la televiziunea de șuetă, Romantica TV, post la care SOV a deținut 49% din pachetul de acțiuni până la vânzarea acestuia în iulie 2009 către Grupul internațional Chello Zone, care deținea până la acel moment 51% din totalul acțiunilor. Despre motivul pentru care a ales oferta postului Romantica, Nicoleta Voica declara în 2007 că: „Prietenia mea cu Teo este un lucru drag și foarte important, care a înclinat balanța. Romantica înseamnă Teo“. Pentru prestațiile de la Romantica, Voica a fost plătită de Realitatea Media în cuantum de 323.107 lei. Astfel, în 2007, Voica a luat pe drepturi de autor 135.870 de lei, în 2008 a primit 122.350 de lei, iar pentru prestațiile din 2009, odată cu venirea crizei, artista a fost plătită cu 64.887 de lei. Nu-i rău, dacă ne gândim că Maria Dragomiroiu a primit într-un singur an, de la Realitatea Media, 333 de lei. Pe treapta a două a topului lui Vântu se află Ionuț Dolănescu, care a fost plătit de Vântu cu suma frumușică de 160. 160 de lei. Deși audiențele lui Dolănescu la acest post nu au rupt gura târgului, acesta a luat 76.730 de lei  în 2007 și 83.430 de lei pentru anul fiscal 2008.

Sexy-impresara – evaluată de SOV la peste 2 miliarde de lei vechi

Ana Maria Prodan-Reghekamf e a doua pe lista lui Vântu, printre cei mai bine plătiți oameni din showbiz. Aceasta a primit din banii mogulului SOV 255.991 de lei, pentru anii 2007-2008. Aflată în topul celor mai bine plătiți oameni, Ana Maria Prodan-Reghekamf a surclasat de departe VIP-uri ca Luminița Anghel, Adela Mărculescu, Maia Morgenstern, Marius Moga, Benone Sinulescu sau alte personalități din lumea spectacolului. Contactată telefonic, Ana Maria Prodan ne-a declarat că a cedat drepturile ei de autor postului Romantica, deși își lua banii de la Realitatea Media. „Aveam o emisiunie la Romantica, se numea «Cu Ana Maria Prodan», dura de la ora 10 la 12, și mai eram coprezentator al matinalului de la Romantica“, a spus soția fotbalistului Reghekamf. Întrebată de reporterul „Curentului“ de ce a încasat bani din drepturi de autor de la Realitatea, în condițiile în care emisiunile erau pentru Romantica, Ana Maria e explicat că postul Romantica era tot al lui Vântu. „Romantica aparținea lui Vântu și făcea parte din grupul Realitatea-Cațavencu“, a precizat aceasta.
Spre comparație, Andreea Marin, zâna de la „Surprize, Surprize“, nu a fost la fel de bine remunerată de mogulul eolian. Diva a primit, în 2008, 3.620 de lei.

Plăți jenante pentru cei mai mari artiști

Deși talia lui Benone Sinulescu nu poate fi deloc asemănată cu a lui Ionuț Dolănescu, charismaticul artist a primit de la aceeași Realitatea Media doar 2.411 lei în 2008. Nici Nicolae Furdui Iancu nu a reușit să îl facă pe mogul să își deschidă portofelul, primind suma de 1.667 de lei. Doamna muzicii populare românești, Irina Loghin, a primit și ea penibila sumă de 444 de lei.  Contactată telefonic de ziarul „Curentul“, aceasta ne-a spus că nu își mai aduce aminte și că ne sună în cazul în care va avea mai multe informații. Nu ne-a mai sunat, probabil rușinată de sumele ridicole pe care i le-a aruncat mogulul eolian. La fel, și artistul Dinu Iancu Sălăjanu a primit doar 389 de lei în 2007. Alte doamne ale muzicii populare românești, Maria Dragomiroiu, Daniela Condurache sau Valeria Peter Predescu, au fost remunerate de Vântu cu jenanta sumă de 333 de lei. Cu toate acestea, „topul rușinii“ pentru coșmeliile media ale lui Vântu cu pretenții de televiziuni este încheiat de bănățeanul Tiberiu Ceia, cu 289 de lei. Se pare că nu a fost atât de norocos precum colega sa din Banat, Nicoleta Voica, ea deținând supremația la primit bani de la SOV.

Tanța lui Teo, plătită regește la curtea lui SOV

Tanța lui Teo, Nuami Dinescu, a încasat în 2007 nu mai puțin de 163.314 lei, pe drepturi de autor de la Realitatea Media. Cu siguranță că Irina Nistor ar trebui să-i închidă de acum ușa în nas lui Vântu, care a plătit-o doar cu 14.674 de lei în 2009. Banii încasați de Tanța au o explicație simplă: prietena sa, doamna Teo, a fost numită în 2007 directoare la Romantica.

Oana Sârbu, show de milioane de lei

Potrivit informațiilor aflate în posesia ziarului „Curentul“, Oana Sårbu, prietena lui Robert Turcescu, a primit, în 2007, 30.044 RON de la Realitatea Media, pe drepturi de autor. Cåntăreața ne-a declarat inițial că nu își amintește de acest contract deoarece contabilul său știe aceste detalii, dar a promis că ne va da lămuriri suplimentare imediat ce va putea face acest lucru. La cåteva ore de la întrebările pe care i le-au adresat jurnaliștii de la cotidianul „Curentul“, Oana Sårbu ne-a contactat și ne-a declarat că nu vrea ca acest contract să fie făcut public. Actrița ne-a povestit că drepturile de autor încasate de la Realitaea Media erau de fapt pentru emisiunea pe care o realiza împreună cu Cătălin Crișan la Romantica. Din datele deținute de ziarul „Curentul“, spre deosebire de Oana Sårbu, care după cum am mai spus a cåștigat peste 300 milioane de lei vechi, Cătălin Crișan lua doar modica sumă de 1.611 RON. Poate că diferența dintre cei doi era „umărul“ pe care îl pusese Robert Turcescu pentru Oana Sårbu. Presa a relatat de-a lungul timpului că cei doi au o relație apropiată. Cåt despre contract, Oana Sårbu a declarat senină „Romantica făcea parte din grupul Realitatea – Cațavencu și era deținută de Våntu“.

Moculescu, în topul artiștilor preferați ai lui Vântu

Ca la orice fel de spectacol care se respectă, fie el și pentru Våntu, capul de afiș este ținut de un nume cu greutate. În cazul nostru, este vorba de compozitorul și prezentatorul emisiunii „Atenție, se cåntă!“, difuzată de postul național de televiziune, Horia Moculescu, care a încasat în 2008 suma de 12.597 de lei de la casieria lui Våntu de la Realitatea Media. Am fost curioși să aflăm pentru ce a obținut această sumă deloc neglijabilă Horia Moculescu. Contactat de ziarul „Curentul“, Horia Moculescu ne-a explicat că i-a primit pentru o melodie care a fost cåntată în gala „10 pentru Romånia“, concurs în care Våntu a încercat să clasifice valorile romånești. Ziarul nostru a scris anterior despre cum mai multe sume de bani au fost direcționate către diverse persoane prezente în acest show. „Nu cred. De la Realitatea Media? Nu îmi amintesc. Aa, da … am primit banii pentru o melodie intitulată „Cåntec“ care a fost interpretată de Angela Similea și Corina Chiriac la gala premiilor „10 pentru Romånia“, ne-a declarat Horia Moculescu. Cam mult pentru o singură melodie… Următoarea în topul cåntăreților de muzică ușoară care au fost plătiți de SOV este Luminița Anghel, care a încasat, în 2008, un cec de 7.854 de lei. Din păcate, nu am putut să o contactăm pe artista care a cochetat și cu politica, candidånd pe listele PSD+PC la ultimele alegeri parlamentare în colegiul 25 București.
Locul trei al podiumului este ocupat de Angela Similea, care a primit, probabil pentru prestațiile de la „10 pentru Romånia“, suma de 4.199 de lei în anul 2008 de la Realitatea Media. Următorii artiști sunt Gabriel Cotabiță, cu 3.778 de lei, și Corina Chiriac, cu 3.580 de lei, pentru prestațiile din 2007-2008. Un alt nume care apare pe lista de artiști remunerați de Våntu este „micul Mozart“, Marius Moga, care a primit modesta sumă de 2.434 de lei. Probabil un mizilic pe långă ce primește el de la vedetele de show-biz care îi tranzitează frecvent studiourile de înregistrare. Pe listă, luați la pachet cu aceeași sumă, se află Stela Enache, Cornel Fugaru și Cătălin Crișan, care au încasat, în 2008, suma de 1.611 lei. Legat de Cătălin Crișan, se ridică întrebarea cum de a încasat această sumă ridicolă în comparație cu cei circa 300.000.000 de lei vechi primiți de Oana Sårbu, împreună cu care realiza emisiunea „Domnul/Doamna de la ora 5“, la postul Romantica. Nu am reușit să aflăm un răspuns, deoarece Cătălin Crișan avea telefonul închis.

Mădălina, plătită cu 800 de lei amărâte

Moartea Mădălinei Manole a dat de måncat multe ore de emisie la Realitatea TV, și nu numai, în ultimele săptămåni. Cu toate aceastea, „Fata cu părul de foc“ primea o nimica toată atunci cånd era chemată la posturile lui Våntu. Din documentele pe care le avem, putem preciza că artista a fost  remunerată cu suma jenantă de 800 de lei de către Realitatea Media. Poate și astfel de bătăi de joc atunci cånd vine vorba de recompense financiare pentru prestațiile artiștilor își pun amprenta asupra încrederii de sine și a calității artistice. Nu mai puțin ridicolă este suma de 666 de lei, în 2008, pe care o altă voce de excepție a muzicii ușoare romånești, Marcel Pavel, a primit-o de la casieria eoliană. „Nu știu ce să vă spun. Trebuie să verific. Momentan sunt în vacanță“, a declarat Marcel Pavel pentru „Curentul“. Înjumătățit față de suma lui Marcel Pavel au primit Narcisa Suciu și Laurențiu Cazan, remunerați cu 333 de lei. După 25 de ani de carieră muzicală încununați recent cu un album intitulat „Best Of“, prestațiile Silviei Dumitrescu au fost remunerate cu 222 de lei. Sumele sunt complet ridicole, iar valorile muzicii ușoare romånești sunt supuse unei degradări constante sub imperiu non-valorilor promovate pe sticlă de televiziuni precum cele ale mogulilor avizi de rating prin orice mijloace.

Maia Morgenstern: „Poate a semnat cineva în fals contractul“

Maia Morgenstern apare, din documentele deținute de cotidianul „Curentul“, cu suma de 2.629 lei încasați pentru anul 2009. Contactată telefonic, marea actriță ne-a declarat că în viața sa nu a luat bani de la Realitatea Media și că nu a avut nicio apariție la postul Romantica. „Despre ce contract este vorba? Nu am avut niciodată un contract cu cei de la Realitatea. Nu am semnat niciodată vreun astfel de contract. Dumneavoastră ați văzut contractul, e semnătura mea pe el? Poate e semnat în fals, dacă aveți contractul, vreau să știu și eu. Nu am luat bani de la Realitatea și nici de la Romantica. Nu sunt acum în țară, dar mă voi întoarce la mijlocul lunii august și voi verifica. Nu știu ce să zic, e foarte grav dacă cineva a semnat în locul meu. Eu înregistrez orice fișă fiscală și o depun acolo unde trebuie, e o nebunie“, ne-a mai declarat Maia Morgenstern.

Mari actori umiliți de SOV

Printre cei care se mai află pe lista lui SOV și care au fost plătiți cu sume halucinant de ridicole pentru valoarea lor de artiști se numără maestrul Radu Beligan, plătit cu 16.278 de lei pentru doi ani de zile. De asemenea, actorii Florin Zamfirescu și Adela Mărculescu au primit și ei ceva mărunțiș de la mogul, 3.024 lei în 2008.

Ilie Dumitrescu, Lăcătuș și Bote – pe lista lui Nuș

Pe långă oameni politici, ziariști, analiști sau artiști, pe altă categorie de persoane publice apare pe lista informatorului fostei Securități, Nuș – Sorinuș Ovidiu Våntu. Pe această listă apar foști atacanți de marcă ai echipei de fotbal Steaua București și ai Naționalei Romåniei. Este vorba despre Ilie Dumitrescu și Marius Lăcătuș. Primul a încasat, în 2008, suma de 10.157 de lei. Pentru a lămuri pentru ce anume a fost plătit Ilie Dumitrescu, am încercat să îl contactăm telefonic, dar din păcate nu a răspuns. Un alt nume din lumea fotbalului este fostul antrenor al echipei Steaua București, Marius Lăcătuș. Acesta a primit 2.212 de lei în anul 2007. Contactat telefonic, Lăcătuș ne-a rugat să revenim mai tårziu, după care nu a mai răspuns la telefon. Din categoria vedetelor autohtone, creatorul de modă Cătălin Botezatu se află și el pe lista celor care au primit bani de la Våntu pentru cedarea unor drepturi de autor. Nu știu ce act de creație intelectuală a făcut Cătălin Botezatu pentru SOV, dar cert este că a primit în 2007 suma de 1.944 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.