DISTRIBUIȚI
olguța și drăghici guvernul încalcă livetext Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici

Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă, vineri, la ora 12.00, a anunțat Administrația Prezidențială. Puteți citi aici declarațiile LIVETEXT

Șeful statului a semnat joi decretele prin care se constată vacantarea funcțiilor de membri ai Guvernului prin demisia lui Paul Stănescu, la ministerul Dezvoltării și Lucian Șova, la ministerul Transporturilor.

Premierul a anunțat, recent, că președintele a informat-o că nu va accepta propunerile Lia Olguța Vasilescu (la Ministerul Dezvoltării) și Mihai Drăghici (la Transporturi).

O decizie a Curții Constituționale din 19 decembrie arată că șeful statului trebuie să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru şi să răspundă motivat legat de numirile noilor miniştri.

LIVETEXT:

Vă doresc tuturor un an nou fericit!

Începem anul 2019, un an cu foarte multe provocări, direct cu președinția CUE.

În luna mai avem alegeri europarlamentare.  E foarte important să participăm la europarlamentare. La sfârșitul anului vom avea alegeri prezidențiale. Voi intra în compeție pentru un nou mandat de președinte.

La sfârșitul anului vom avea alegeri prezidențiale și voi intra în competiție. Personal, obiectivul meu este câștigarea unui nou mandat. Obiectivele mari pe care le am sunt o mai profundă și bună integrare europeană

Unul din obiectivele mele este consolidare statului de drept, continuarea în forță a luptei anticorupție.

Ieri am semnat decretele de revocare, s-a văzut că decretele mele se publică în aceeași zi, ca să ne amintim de o discuție recentă. Nu am formulat încă un răspuns de refuz,  pentru că asta va fi, voi refuza propunerile formulate de prim-ministru fiindcă avem și argumente de legalitate, dar și de oportunitate. Până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicității motivele pentru care voi refuza motivele pentru care voi refuza.

Nu știu ce va face PSD, vom observa

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.