Home Actualitate Locatarul ilegal Piedone s-a procopsit cu o plângere penală

Locatarul ilegal Piedone s-a procopsit cu o plângere penală

DISTRIBUIŢI

Primarul sectorului 4, Adrian Inimăroiu, a depus o plângere penală împotriva candidatului PC la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, și a fostului primar PSD al sectorului 4, Vasile Mihalache. Acuzațiile lui Inimăroiu vizează o suveică imobiliară pusă la cale de Piedone în 2001-2002, când acesta a primit un apartament social de la fostul primar Vasile Mihalache, deși nu îndeplinea condițiile prevăzute de lege. Al doilea aspect la care se referă plângerea este cel al vânzării apartamentului de către Piedone,  înainte de a-l fi achitat, tranzacție în urma căreia a obținut un profit de 100.000 de dolari, bani depuși ulterior într-un cont personal la BRD. Interesant este că înainte de a face aceste dezvăluiri, în cadrul unei conferințe de presă, Inimăroiu a primit mai multe mesaje de amenințare. Autorul nu e greu de ghicit având în vedere că a scris: "ȚIAM PREGATIT O SCRISOARE PORCOASA…".

Primarul sectorului 4, Adrian Inimăroiu, a depus o plângere penală împotriva  candidatului PC la primăria sectorului 4, Cristian Popescu Piedone și a fostului primar Vasile Mihalache, în cazul apartamentului primit și revândut de către Piedone în 2001.

Începutul

Pe 10 februarie 1998, Cristian Popescu, pe atunci membru PSD, a solicitat Primarului Sectorului 4, Marin Luțu (PNȚ-CD) să îi atribuie o locuință socială pe motivul că ar fi avut o situație locativă extrem de grea, însă cererea sa a fost respinsă. Piedone nu s-a lăsat însă cu una cu două și a decis să apeleze la colegul său de partid, Vasile Mihalache, care tocmai fusese ales primar al sectorului 4. Pe 6 august 2001, Piedone a  solicitat un apartament de 3 camere pe bulevardul Unirii (Centrul Civic), pe motiv că ar fi locuit ca "tolerat în casa mamei". Repartiția a fost semnată imediat de primarul Mihalache, deși doi dintre membrii comisiei de analiză nu semnaseră referatul de atribuire. Chiar dacă prin ordonanța de urgență 19/1994 numai "tinerii căsătoriți care au fiecare vârsta de până la 35 de ani împliniți" pot beneficia de sistemul locuințelor sociale, Piedone, în vârstă de 38 de ani, a simțit pe propria piele cât de avantajos e să fii prieten cu primarul. Acesta nici măcar nu s-a sinchisit să își întocmească un dosar complet în momentul repartiției, dovadă fiind faptul că adeverința de la serviciu cerută de lege pentru acceptarea dosarului a fost emisă la 14 august 2001, adică la o săptămână după aprobarea repartiției.

Jonglerii

Pe 17 septembrie 2001, în baza aprobării date de Vasile Mihalache, Administrația Fondului Imobiliar a încheiat cu Cristian Popescu contractul de vânzare-cumpărare cu plata în rate nr. TC 920, pentru apartamentul din ansamblul Unirii, contra sumei de 690 milioane ROL, în rate pe 15 ani, cu dobândă subvenționată prin lege de 20% pe an. Articolul 6 al contractului stipula că s-a instituit ipoteca în favoarea statului – reprezentat de AFI- și că înstrăinarea locuinței în decurs de 10 ani nu se poate realiza decât după restituirea integrală a tuturor sumelor datorate. Piedone a fentat însă decisiv legea și a vândut apartamentul social lui Petrescu Craioveanu Constantin, contra sumei de 1,692 miliarde ROL, prin contractul de vânzare-cumpărare autentificat la BNP de Popa Melania, sub nr. 5957 din 24.12.2002. Piedone și-a desăvârșit scamatoria prin eludarea ipotecii existente și fără înștiințarea AFI de faptul că imobilul se înstrăinează înainte ca prețul cuvenit statului să fie achitat integral și ipoteca ridicată. La trei luni și jumătate după înstrăinarea ilegală a apartamentului, Piedone a "binevoit" să încheie actul adițional nr.1 din 6.03.2003 cu AFI, în care s-a stipulat la art.2 că valoarea definitivă a apartamentului, de 707 milioane ROL a fost achitată. Prin vânzarea apartamentului, Piedone a realizat un profit de aproape 100.000 dolari, motiv pentru care a deschis, în 2003, un cont personal BRD, în care a depus peste 90.000 dolari (conform declarației sale de avere). Aceste fapte dovedesc că Piedone nu a avut niciodată nevoie de apartamentul social, cu atât mai mult cu cât nu și-a făcut niciodată mutație la adresa apartamentului din Bd. Unirii. El locuiește la vila din str. Principatele Unite nr.9, aceeași adresă pe care o avea și înainte de a primi locuința socială. Piedone a avut totuși nevoie de venituri ilicite, iar suveica imobiliară desăvârșită în 2001, nu lasă niciun dubiu asupra acestui fapt.

Piedone trece la amenințări

Primarul sectorului 4, Adrian Inimăroiu, a fost amenințat în repetate rânduri să nu dezvăluie ingineriile imobiliare ale lui Piedone. Dovadă stau și sms-urile primite de acesta pe telefonul mobil (foto), duminică seara și luni dimineața. "RENUNȚA LA CONFERINTA. TIAM PREGATIT O SCRISOARE PORCOASA SI O SURPRIZA MEDICALA SCARBOASA. RENUNTA SI O SA FIE PACE", este mesajul primit la ora 21.24 de Inimăroiu. Misteriosul expeditor nu s-a oprit însă aici: "Hai sa facem blat.cine castiga il face pe celalat director de investitii. Anuleaza conferinta", I-a mai scris acesta. "Nu ai raspuns. O sa umplu sectorul cu scrisori porcoase. Renunta." – a fost ultimul mesaj primit de Inimăroiu. Deși expeditorul a folosit o cartelă Cosmote pentru a-și ascunde identitatea și, evident, nu s-a semnat, greșeala de gramatică din primul mesaj e posibil să îl fi deconspirat deja.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.