Acasă Actualitate ”Locotenentul” lui Oprescu ajunge după gratii

”Locotenentul” lui Oprescu ajunge după gratii

DISTRIBUIȚI

 

Mădălin Dumitru, fostul șef al Direcției Infrastructură din Primăria Capitalei, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, în urma unei decizii definitive luată joi de magistrații Curții de Apel București. El este acuzat de procurorii anticorupție că cerea comisioane pentru contracte derulate de municipalitate.

Astfel, Curtea de Apel București a admis contestația procurorilor anticorupție formulată împotriva deciziei Tribunalului București, care a dispus, pe 7 iunie, ca Mădălin Dumitru să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție-Direcția Națională Anticorupție privind arestarea preventivă a inculpatului Dumitru Mădălin-Ionică pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data încarcerării. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă”, potrivit deciziei luate joi de Curtea de Apel București.

Mădălin Dumitru, suspendat din funcția de director al Direcției Infrastructură din Primăria Capitale, a fost reținut pe 5 iunie, fiind acuzat de fals în declarații, efectuare de acte de comerț incompatibile cu funcția, participație improprie la delapidare, luare de mită, abuz în serviciu și trafic de influență.

Procurorii DNA au cerut Tribunalului București arestarea preventivă a lui Mădălin Dumitru, însă instanța a dispus, în 7 iunie, cercetarea acestuia în libertate, sub control judiciar.

Anchetatorii au arătat, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă, că „este cert că inculpatul Dumitru Mădălin Ionică pretindea comisioane pe contractele derulate de Primăria municipiului București, fapt ce explică sursa de finanțare a achizițiilor de bunuri mobile și imobile pe numele său și al altor persoane, în condițiile în care venitul declarat de inculpat nu acoperă cheltuielile cu autoturismele utilizate, excursiile în străinătate, concediile de lux”.

Astfel, potrivit procurorilor, în declarația de avere din 4 noiembrie 2008, Mădălin Dumitru a declarat că are în proprietate: un teren în localitate Moroeni, județul Dâmbovița; un teren intravilan, o casă și trei apartamente în București; un spațiu comercial în localitatea Niculești, județul Dâmbovița; o casă în Voluntari, județul Ilfov.

Procurorii au precizat că pe 3 februarie a fost dispusă în acest caz începerea urmăririi penale pentru efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția și încheierea de tranzacții financiare utilizând informații obținute în virtutea funcției, abuz în serviciu și luare de mită, fapte în legătură cu procedurile de achiziție și contractele derulate de Primăria Capitalei în perioada 2010 – 2014, contractarea și subcontractarea lucrărilor aferente proiecte: „Diametrala N-S străpungere str. Buzești – str. Berzei – str. Uranus”; „Reabilitarea infrastructurii de bază în Centrul istoric al municipiului București”; „Rețeaua metropolitană de fibră optică a municipiului București pentru telecomunicații – Net City”; „Pasaj subteran Piața Presei Libere”; „Modernizare străzi cu lunii de tramvai – obiectiv 5 – șoseaua Tunari”; „Reabilitarea Infrastructurii educaționale în municipiul București”; concesiune serviciu public de iluminat în Capitală.

Potrivit anchetatorilor, Mădălin Dumitru s-a folosit de atribuțiile ce îi reveneau în emiterea autorizațiilor, avizelor, realizarea procedurilor de achiziție, derularea contractelor pentru a-i determina pe antreprenori să-i remită foloase necuvenite.

În referatul prin care au cerut arestarea, procurorii au mai arătat că, prin prisma atribuțiilor ce îi reveneau, Mădălin Dumitru „are posibilitatea de a influența martorii și de a zădărnici cercetările”.

DNA a mai arătat că Mădălin Dumitru a luat mită două mașini de lux, 50.000 de euro și 9.000 de lei, de la două firme, pentru a le obține lucrări în subcontractare și a recepționat lucrări neefectuate la Pasajul Băneasa, fiind decontați în plus 701 metri de parapet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.