Acasă Actualitate Ludovic Orban – un clovn bețiv marcat de trecut

Ludovic Orban – un clovn bețiv marcat de trecut

DISTRIBUIȚI

Ludovic Orban s-a dovedit, în timp, o personalitate accentuată, cu note frenetice, împins de nevoia de a fi vedetă, obișnuit să șocheze și să iasă în față cu orice preț. Cariera sa politică pare să fie doar o excrescență, o rampă de unde Orban s-a putut exhiba cu mai mult succes, atrăgând cât mai multă atenție publică.
Nu o dată nevoia sa de spectacol l-a expus interesului presei. Ludovic Orban a prestat deseori, îmbibat de aburii trăscăului, ca o starletă ușor delabrată, în fața camerei video.
În perioada în care ocupa funcția de viceprimar al Capitalei, (totodată președintele al PNL București), Orban a devenit sufletul unei petreceri țigănești, într-un restaurant din centrul istoric al Bucureștiului, "Moara Vlăsiei", preferat la ora aceea de interlopi.

"Primarul țigăniei"

{flv}orban_canta{/flv}

A fost fotografiat și filmat în timpul show-ului atât de partenerii de chef, cât și de personalul locantei. Beat pulbere, Orban s-a cățărat pe mese, un obicei al său de altfel, și a dansat cot la cot cu membrii lumii interlope, pe ritmuri îndrăcite de manele. Inițial însoțit de câțiva cheflii – oameni de afaceri, un angajat al primăriei și două pițipoance – Orban a fraternizat cu țiganii, a săltat microfonul lăutarului și s-a pus de un fel de jam session care a zguduit restaurantul. Lasciv, s-a pus pe dans din buric, îmbrățișând la nimereală pirandele Prințului, unul dintre barosanii tuciurii venit  la petrecere cu alți meseriași încărcați de lanțuri și ghiuluri de aur.
Împleticindu-se cu sticla în mână, din care bea direct, ca bețivii învederați, Orban face turul meselor, se pupă cu interlopii care îl ovaționează ca la circ și insistă să mai tragă o dușcă în timp ce angajatul Primăriei încearcă jenat să îl extragă din centrul atenției. Schimbă sticla de vin roșu pe sticla de whishy și apoi trece pe vin alb. În pragul comei alcoolice, își toarnă pe față apă călâie dintr-o frapieră. Rromii râd și-și dau coate, se pozează cu belferul de viceprimar. Circoteca continuă până la epuizarea completă a resurselor liderului PNL. Abia spre dimineață, împleticindu-se, gata să cadă pe jos, Orban acceptă, la insistențele tovarășilor săi, să se îndrepte spre mașină, nu înainte de a mai comanda niște dedicații partenerilor ad-hoc de petrecere, cocalarii care l-au proclamat drept "Primarul țigăniei".
Scenele șocante ale dezmățului liderului PNL au fost publicate la vremea aceea de câteva cotidiene centrale și o parte dintre filmări au fost postate online. O scurtă secvență, dinspre începutul chefului, când Orban abia se încălzea, este disponibilă și pe pagina de web a publicației "Curentul".

Marcat de trecut

Patologia manifestării publice a exuberantului politician liberal a fost disecată în fel și chip, inclusiv de specialiști ai domeniului psihiatriei, care au tras concluzia că poate nevoia sa de spectacol și bețiile sale prelungite ar putea avea la origine o copilărie nefericită și traume provocate de părinți. Ipoteză cu totul acceptabilă având în vedere că tatăl lui Orban, căpitanul măcelar din Brașov, era cunoscut pentru cruzimea anchetelor sale.
Mai precaut, după scandalul public al acestei petreceri, Ludovic Orban a ales locuri mai ferite de manifestare, una dintre cârciumile sale preferate în care își poate da frâu liber talentelor fiind localizată în Regie. Crâșma este controlată de niște onorabili moldoveni de dincolo de Prut, cu care de altfel onorabilul Orban are niște contacte agreabile, nu lipsite de interacțiuni profitabile.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.