DISTRIBUIȚI
tataru

Gângavul Nelu Tătaru continuă să facă turul televiziunilor vorbind fără să spună nimic, chiar și după ce a ajuns ținta glumelor internauților. Pe om însă pare să nu-l consume niciun lucru, e relaxat, ne spune că el se așteaptă să fie bine dacă nu o să fie rău, ne vorbește doar despre cocoașă și platou, în timp ce românii mor pe capete iar medicii și asistenții, în special cei din spitalele COVID-19, sunt epuizați.  Sindromul Burnout sau sindromul epuizarii profesionale  este definit ca „o stare de epuizare, atât fizică, cât și psihică și care apare în special la persoanele a căror profesie implică o responsabilitate deosebită și interacțiuni frecvente cu oamenii”.  Ministrul Sănătății pare însă a nu fi la curent sau să nu-i pese de această boală modernă de care sufereau deja aproape jumătate din medicii din București încă din 2017, conform unui studiu făcut de CMMB. La numirea în funcția de la Ministerul Sănătății, venit din dulcele târg al Hușilor, Nelu era mai slabuț, așa cum se vede în fotografia din stânga. Începând cu luna martie, însa, Nelu nu-și mai vede capul de treabă și de grija românilor așa că s-a îngrășat vreo 10-15 kg după cum apare în fotografia din dreapta. Abia acum arată și el ca un boier autentic în frumoasa noastră România, țara cu cea mai mare rată a deceselor provocate de COVID-19, din Uniunea Europeană, de 3,1 la 100.000 de locuitori, potrivit unui raport al Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).
După ce a râs în hohote de declarațiile lui Tătaru, profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, s-a gândit că ar fi bine să le deschidă ochii celor care-l mai țin în funcția de ministru, explicând că raportul ECDC prezintă situația din ultimele două săptămâni, dar România este pe primul loc de aproximativ o lună și jumătate.

„Este preocupant, pentru că, după România, urmează la distanță apreciabilă Bulgaria, cu 1,5 decese la 100.000 de locuitori, după care toate țările au o cifră mai mică de 1, unele chiar extrem de mică. Asta demonstrează că pacienții din România care fac infecția cu coronavirus în această perioadă sunt, destul de mulți, din categoria persoanelor cu comorbidități, care sunt dispuse la forme mai grave, cu complicații, și din păcate se ajunge și la deces. E un indicator al capacității sistemului de sănătate de a trata aceste cazuri de infecție cu coronavirus într-o țară din Uniunea Europeană. Avem capacitatea să tratăm acești pacienți, dar nu cu succes. Dar cauza nu putem s-o stabilim în acest moment”, a adăugat el.

„Poate fi vorba de o afectare mai mare la pacienții cu comorbidități sau poate fi vorba despre unele unități sanitare care nu reușesc să trateze toți pacienții sau există unele disfuncționalități. Noi ne-am stabilizat undeva la 85 de cazuri la suta de mii de locuitori, Bulgaria, cu care mergeam umăr la umăr, a reușit să reducă numărul de cazuri la sub 30. Demonstrează că se poate și într-o țară cu un nivel de dezvoltare comparabil cu cel al României să reducă povara bolii și să intre într-o zonă mai confortabilă din punct de vedere al solicitării sistemului de sănătate. Noi în continuare avem un sistem de sănătate sub presiune”, a spus Rafila.
E adevărat, am adăuga noi că Tătaru nu e ministru și în Bulgaria.
Rafila i-a mai tras un perdaf lui Tătaru exasperat probabil că acesta nu pricepe ce se întâmplă în spitale:
„Bănuiesc că astfel de suprasolicitări – și ale personalului medical, sunt oameni care lucrează acolo de mult timp, fără concedii, sub presiune foarte mare – și atunci trebuie să găsim o soluție astfel încât să repartizăm această povară și în alte zone, care sunt mai puțin afectate în acest moment. Asta este opinia mea, bineînțeles”, a spus Rafila.

1 COMENTARIU

  1. Medicul Tataru, care din 2011 a fost parlamentar si membru in tot felul de comisii ale parlamentului, era si angajat al spitalului Husi, de unde in toata aceasta perioada a incasat si salariu cu toate ca numele si parafa acestuia nu figureaza in nici o foaie de observatie a spitalului. Care sunt pacientii operati sau tratati de Tataru din 2011 pana astazi, pentru care a incasat salariu de la Husi ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.