Acasă Actualitate MAE acuză Ministerul Informațiilor din Pakistan că a mințit despre trimiterea a...

MAE acuză Ministerul Informațiilor din Pakistan că a mințit despre trimiterea a 500.000 de pakistanezi în România

DISTRIBUIȚI

Cu privire la informațiile apărute în presă, conform cărora România urmează să primească, la solicitarea ambasadorului României, 500.000 de muncitori pakistanezi pentru reducerea deficitului de pe piața forței de muncă, MAE face următoarele precizări:

La 17 aprilie 2019, ambasadorul României la Islamabad a avut o întrevedere cu asistentul special al prim-ministrului Imran Khan pentru diaspora pakistaneză și dezvoltarea resurselor umane, cu rang de ministru, Sayed Zulfi Bukhari.

Menționăm că este vorba de o primire de curtoazie în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte, inclusiv plasarea de forță de muncă din Pakistan din perspectiva interesului părții pakistaneze pentru regularizarea și eficientizarea exportului de forță de muncă și a respectării legislației relevante. Precizăm că discuțiile nu au inclus stabilirea unor cote sau cifre cu privire la un eventual transfer de forță de muncă din Pakistan și nici a vreunui plan concret de acțiune în acest sens.

În context, subliniem că, în conformitate cu legislația în vigoare, respectiv Hotărârea Guvernului nr. 34/2019, contingentul alocat pentru lucrătorii extra-comunitari pentru anul 2019 la nivel național este de 20.000.

De asemenea, subliniem că, urmare a demersurilor ambasadorului României la Islamabad, comunicatul oficial a fost amendat în cursul zilei de ieri astfel încât să reflecte o prezentare corectă și fidelă a discuțiilor.

Regăsiți mai jos forma actualizată a comunicatului oficial al Ministerului Informațiilor din Republica Islamică Pakistan: http://pid.gov.pk/site/press_detail/10794.

1 COMENTARIU

  1. Trimiteti fosila la pensie in afara de parvenitism in „cariera” lui de acoperit nu a stiut nimic! lingau , bun executant si parvenit ! sunt tineri exceptional pregatiti cu daruire , unii din ei chiar superacoperiti cum se preteaza aceasta „meserie” care au fost marginalizati de acest individ numai pentru ca erau alte fosile de generatia lui care sustineau ” ..altul mai bun nu gasim”..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.