Acasă Actualitate MAE îl amenință cu pușcăria pe George Maior

MAE îl amenință cu pușcăria pe George Maior

DISTRIBUIȚI

Fostul director al SRI George Maior, acuzat de Comisia parlamentare pentru controlul SRI că ar fi vinovat de acţiuni de poliţie politică în perioada în care s-a aflat la şefia SRI contestă, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor Comisiei, concluziile prezentate de raportul dat publicităţii pe 18 aprilie 2019 şi cere desecretizarea integrală a audierilor.

După două săptămâni, probabil în urma presiunilor PSD, Ministerul Afacerilor Externe anunță că se delimitează de declaraţiile domnului ambasador George Maior prin scrisoarea deschisă adresată membrilor Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, care a fost preluată în presă.

Delimitarea instituţională faţă de declaraţiile domnului Maior este determinată de faptul că domnia sa nu recunoaşte raportul adoptat de Comisia pentru controlul Serviciului Român de Informaţii a Parlamentului României şi se referă la acesta ca fiind un text asumat de o parte a membrilor Comisiei.

Potrivit procedurilor parlamentare şi democratice, Comisia, cu majoritatea membrilor, a aprobat raportul care este un document oficial al Parlamentului României.

În aceste condiţii trebuie respectată obligaţia de rezervă a membrilor Corpului diplomatic în raport cu autorităţile române conform principiului separaţiei puterilor, prevăzut de Constituţia României.

Legea 269 din 17 iunie 2003 privind Statutul Corpului diplomatic şi consular al României prevede la articolul 31, care se referă la obligaţiile membrilor Corpului diplomatic şi consular, ca aceştia să se abţină de la orice faptă care ar putea aduce prejudicii României.

În conformitate cu prevederile articolului 58 din Legea 269/2003, încălcarea de către membrii Corpului diplomatic şi consular al României a prevederilor legii şi neîndeplinirea cu bună-credinţă a îndatoririlor de serviciu atrag răspunderea disciplinară, civilă, contravenţională sau penală, după caz.”, se arată în comunicatul MAE.

2 COMENTARII

  1. Nu imi e simpatic Maior asta, dar in aceasta situatie mi se pare ca i se incalca dreptul la aparare.
    Adica o comisie fara pregatire de specialitate, si in cadrul uinei anchete cine stie cum facuta il declara vinovat si el nu poate sa spuna nimic? Cine a ajuns la concluzia respectiva, Nicolicea care nu si-a absolvit nici cei 7 ani de-acasa si are o diploma „prin corespondenta” de la Spirtu Rahat? Sau avocacatul Serban Nicolae, absolvent al facultatii de dat la saiba „Mecanica Fina” si cu doctorat in soferie? Au venit tzigeunerii Cosma si penalul fugar Ghita si au declarat ca a fost politie politica? Noi de ce nu trebuie sa stim?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.