Home Actualitate -Maidanezii- PDSR au sarit la gatul lui Basescu

-Maidanezii- PDSR au sarit la gatul lui Basescu

DISTRIBUIŢI

Euthanasierea cainilor fara stapan s-a transformat intr-un nou scandal politic. Consilierul municipal, Mihai Voiculescu, l-a acuzat pe Traian Basescu ca a omorat deja 400 de caini. Cifra nu poate fi insa confirmata, deoarece, in ultimele ore, in adaposturile pentru animale ale municipalitatii nu au mai intrat decat angajatii. Iritarea consilierului PDSR a pornit de la faptul ca Traian Basescu a decis sa nu mai permita accesul asociatiilor de protectia animalelor la adoptia cainilor vagabonzi, pentru ca multi dintre cainii infiati de acestia au ajuns in strada.

Primaria Capitalei a inceput, miercuri seara, euthanasierea cainilor fara stapan din adaposturile municipalitatii, desi anuntase amanarea operatiunii. -Datorita neseriozitatii fundatiilor pentru protectia animalelor, care au dat drumul cainilor pe strazi imediat dupa ce i-au adoptat, am decis ca, incepand de joi, sa nu mai permitem fundatiilor de pe teritoriul Bucurestiului sa adopte caini fara stapan-, a declarat Traian Basescu. In acelasi timp, municipalitatea a anuntat ca va deschide actiuni penale impotriva personalului fundatiilor si a cetatenilor care au dat declaratii mincinoase referitoare la ingrijirea animalelor dupa adoptie. -S-a inceput euthanasierea cainilor vagabonzi, insa nu vom da nici un fel de detalii asupra numarului acestora sau a locurilor unde se desfasoara actiunea-, a spus Basescu. El a declarat insa ca euthanasierea se va face in ritmul prinderilor. Potrivit primarului, principala prioritate a municipalitatii in acest program o reprezinta cetatenii Bucurestiului, pentru care animalele fara stapan constituie un pericol. In ceea ce priveste persoanele fizice, Traian Basescu considera drept binevenita oferta avocatului Niculae Cerveni si spune ca, in cazul in care va fi pusa in practica, promite ca ii va da acestuia oricati caini, pentru a-i adaposti in grajdurile din Cervenia.

Asociatiile pentru protectia animalelor protesteaza

Organizatia Vier Proten Romania protesteaza impotriva masurilor extremiste luate de Primaria Capitalei privind protectia cainilor fara stapan. Protectorii animalelor considera ca modalitatea in care aceasta actiune se desfasoara incalca drepturile cetatenilor si ale Organizatiilor de Protectie a Animalelor de a purta de grija acestor animale. Mai mult, Vier Proten isi exprima nemultumirea fata de faptul ca actiunea de euthanasiere a cainilor din adaposturi se desfasoara fara accesul presei si al Organizatiilor de Protectie a Animalelor.

Ce se intampla cu cainii euthanasiati?

Se pare ca intentia primarului general Traian Basescu de a incinera cainii euthanasiati nu poate fi pusa in aplicare. Cel putin, aceasta este concluzia directorului Fabricii de fainuri proteice Protan, Marius Sai, care a declarat ca nu exista, in momentul de fata, un crematoriu care sa transforme in cenusa cadavrele animalelor. -Am purtat mai multe discutii cu Traian Basescu pentru prelucrarea cadavrelor la Protan. Acestea nu pot fi arse, ci transformate in faina proteica-, a afirmat Sai. El a tinut sa precizeze ca nu s-a semnat inca nici un contract cu municipalitatea, dar ca, in eventualitatea in care s-ar semna, faina rezultata din transformarea cadavrelor in produse proteice nu va fi data ca hrana animalelor, ci predata cu proces-verbal Primariei, -sa faca ce vrea cu ea-.

Dupa Cerveni, Pambuccian

Alt salvator al patrupedelor, deputatul apartinand grupului minoritatilor nationale Varujan Pambuccian a solicitat, ieri, personalitatilor -binecunoscute in societatea civila- sa se implice in gestionarea unui fond pentru intretinerea animalelor. Pambuccian a apreciat ca, in acest moment, autoritatile publice si organizatiile pentru protectia animalelor au inregistrat un esec in problema cainilor vagabonzi si a adaugat ca acesti caini -trebuie sprijiniti, asa cum sunt sprijiniti oamenii-.

El a spus ca, din acest motiv, a decis sa se implice in salvarea acestor caini si a vorbit cu parlamentari si prieteni care s-au aratat dispusi sa contribuie lunar, cu o anumita suma, pentru -a-i mentine in viata trei-patru ani pe acesti caini-. Varujan Pambuccian a salutat initiativa lui Niculae Cerveni de a pune la dispozitie un teren pentru 2.000 de caini vagabonzi, considerand ca acesta a -dat dovada de mare umanism- si a adaugat ca totusi Cerveni nu-i poate intretine mai mult de doua-trei luni. Avocatul Niculae Cerveni s-a oferit sa adaposteasca cainii fara stapan in doua grajduri din comuna Cervenia, localitatea sa natala, intretinerea urmand a fi suportata de trei fundatii. Pambuccian a apreciat ca primarul Capitalei, Traian Basescu, a mintit cand a promis in campania electorala ca nu omoara cainii vagabonzi. -Eu l-am ales pe Traian Basescu la Capitala, si nu pe Sorin Oprescu, deoarece a promis ca nu va omori cainii, iar acum constat ca a mintit sau nu stie sa gestioneze aceasta problema-, a adaugat Pambuccian.


Record de Guiness-Book

Fiind preocupat de modul in care sunt cheltuiti banii publici, primarul municipiului Cluj-Napoca a numit o comisie de verificare a activitatii desfasurate de Centrul de Intretinere si Tratare din cadrul RADP. Din rapoartele prezentate de aceasta comisie reiese ca, de la inceputul anului, angajatii de la baza de ecarisaj au prins, in medie, doi-trei caini pe zi. De asemenea, s-a constatat ca masina special pregatita si personalul specializat al RADP trebuie sa bata multi kilometri pentru a prinde un caine. Recordul inregistrat de -urmaritorii de caini vagabonzi- a fost consemnat in ziua de 20 martie, cand un patruped a fost -urmarit- pe o distanta de 115 kilometri. In medie, un caine este alergat 20-30 km pentru a fi prins.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.