Acasă Actualitate Maior a răspuns din SUA citației de la procuroarea SS Adina Florea...

Maior a răspuns din SUA citației de la procuroarea SS Adina Florea că nu poate veni, fiind și ocupat, și bolnav

DISTRIBUIȚI

Secția Specială condusă de Adina Florea a ajuns în impas în dosarul privind aducerea în țară a lui Nicolae Popa, a cărui fugă nu e interesantă pentru justiția română. Prin intermediul MAE, fostul șef al SRI George Maior a fost citat pentru audierea în dosarul în care Florea încearcă s-o înfunde pe Kovesi. Ambasador în Statele Unite, Maior a răspuns MAE că nu se poate prezenta joi la SS din motive medicale și profesionale, trimițând și documente în acest sens.

Fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost audiat săptămâna trecută și a declarat la ieșire: ”SRI a fost implicat în această operațiune de identificare/ localizare și aducere în țară a dlui Nicolae Popa. A fost considerată o operațiune de succes. Reflectă cooperarea bună între serviciile de informații și autoritățile de aplicare a legii, cooperare care am constatat în timp că deranjează foarte multe persoane. Am observat că multe persoane fac eforturi disperate ca această cooperare să afecteze capacitățile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România, ca țară de frontieră a NATO și UE”, a mai spus Coldea.
Întrebat despre Kovesi, fostul adjunct al SRI a spus: ”Personal, în nicio împrejurare n-am luat la cunoștință de vreo activitate care să fie infracțiune și nici la nivelul instituției n-am primit informații cu privire la posibile infracțiuni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.