Acasă Actualitate Pedeapsă ușoară pentru managerul de la Ana Aslan după ce a deturnat...

Pedeapsă ușoară pentru managerul de la Ana Aslan după ce a deturnat pentru ea și concubin zeci de mii de Euro

DISTRIBUIȚI

Controversata Anca Elena Ştefan, managerul Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan”, a fost condamnată miercuri de Tribunalul Bucureşti la 9 luni închisoare cu suspendare, după ce a returnat prejudiciul de 100.000 Euro, într-un dosar de fraude cu fonduri europene legat de derularea unui proiect intitulat „Anotimpuri la borcan”. Citește cum a eliminat o inspectoare din minister concurenta Ancăi Ștefan la concursul pentru manager la Institutul Ana Aslan.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2014, între inculpată, în calitatea menționată mai sus, și Autoritatea de Management – Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (A.M. – P.O.S.D.R.U) s-ar fi încheiat un contract de finanțare ce avea ca obiect proiectul „Anotimpuri la borcan”, cu o valoare totală de 6.250.616 lei.
Obiectivul general al proiectului l-ar fi constituit dezvoltarea și promovarea economiei sociale prin înființarea și dezvoltarea a 12 structuri de economie socială în cadrul cărora vor fi create și menținute locuri de muncă sustenabile pentru persoane vulnerabile (60 de locuri de muncă).
În acest context, în perioada martie – decembrie 2016, deși a știut că are obligația să returneze către Autoritatea de Management banii necheltuiți de către entitățile create (în total 430.052 lei), inculpata ar fi schimbat destinația acestor sume de bani folosindu-le în alt scop, cea mai mare parte fiind transferată în conturile sale și ale fostului său concubin.
Prejudiciul, în valoare de 430.052 lei, produs în maniera descrisă mai sus, a fost integral recuperat.

Citește și Suspiciuni de fraudă la Institutul Ana Aslan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.