Home Actualitate Managerul Pinocchio

Managerul Pinocchio

DISTRIBUIŢI

Urmare a dezvaluirilor din cotidianul -Curentul-, referitoare la afacerile ilegale pe care le parafeaza in numele Companiei Nationale Posta Romana, -managerul-faliment- Dan Mihai Toader a incercat, ieri, din rasputeri, vreme de aproape trei ore, sa-si spele imaginea in fata mass-media. In mod cu totul surprinzator, dovedind ca, atunci cand sunt interese in joc, normele moralitatii sunt usor incalcate, la conferinta de presa a fost prezent si vicepresedintele BNS, Matei Bratianu, cunoscut drept suporterul principal al -managerului-faliment-. Desi pozeaza de fiecare data in aparator al drepturilor sindicalistilor, Bratianu a tinut, ieri, sa exprime public sustinerea membrilor BNS, precum si decizia politica a celor cativa deputati BND, intrati in parlament pe listele PRM, de mentinere a -managerului-faliment-. Flancat in aceasta aparitie publica de Cristian Buciu – director executiv operational al CNPR – si de Andrei Marinescu – director executiv de dezvoltare al CNPR -, Toader a refuzat categoric sa raspunda intrebarilor noastre privind legalitatea zecilor de contracte controversate pe care le-a incheiat cu -dedicatie- in favoarea unor companii prietene, unele legate ombilical de sindicalistii -gestionati- de Matei Bratianu. Desi a dorit sa para foarte sigur pe el, Toader a avut un comportament non-verbal extrem de ciudat, observat de jurnalistii prezenti la -conferinta de presa-. Astfel, pe parcursul discutiilor, Toader a trecut de la incordare la o stare de relaxare extrem de ciudata pentru un manager de companie nationala, el prezentand pe alocuri semnalmente similare cu cele ale dependentilor de -senzatii tari-. Incoerenta lui Toader a fost observata si de ceilalti doi directori ai CNPR prezenti la eveniment, care se faceau cand rosii, cand albastri la fata, ori de cate ori reporterii de la -Curentul- i-au prezentat -managerului-faliment- dovezi concrete ale ilegalitatilor comise la compania cu zestre publica. De subliniat faptul ca Toader si-a mintit in fata auditoriul, afirmand, in ciuda evidentelor, ca Posta nu are incheiate asigurari cu Omniasig – companie in al carei consiliu de administratie a fost ales. Ulterior, luat la bani marunti, Toader si-a reaminitit brusc, la telefon, ca Posta a incheiat totusi polite RCA cu compania de asigurari in al carei board a fost ales (sic!!!), pentru cele cateva mii de autovehicule pe care le are CNPR.

Acuzat de numeroase documente ca prin actiunile ilegale pe care le gireaza favorizeaza anumite grupuri de interese cu tenta politico-sindicala, -managerul faliment- Dan Mihai Toader – presedintele Consiliului de Administratie al Companiei Nationale Posta Romana, a iesit, ieri, la rampa in incercarea de a-si apala imaginea. Evitand sa raspunda la acuzatiile aduse de-a lungul vremii, Toader a avut un comportament non-verbal extrem de ciudat, observat cu ochiul liber de jurnalistii prezenti la -conferinta de presa-. Trecand de la stari de incordare la relaxari nepermise pentru un manager al uneia dintre -bijuteriile coroanei- – asa dupa cum chiar el a declarat despre Posta – Toader a prezentat, pe alocuri, semnalmente similare cu cele ale dependentilor de -senzatii tari-. Incoerenta lui Toader a fost observata si de colegii ceilalti, doi directori ai CNPR prezenti la eveniment, Cristian Buciu – director executiv operational al CNPR si de Andrei Marinescu – director executiv de dezvoltare al CNPR. Acestia au facut fete fete ori e cate ori -managerului faliment- i s-au prezentat probe evidente ale contractelor dezavantajoase pe care acesta le-a incheiat in numele Postei. Ba mai mult, ei s-au trezit la un moment dat intr-o situatie penibila, fiind intrerupti de Toader ori de cate ori au incercat sa repare lipsa acestuia de inspiratie. De subliniat faptul ca ori de cate ori nu a avut argumente in fata evidentelor prezentate de jurnalistii de la -Curentul-, Toader a incercat intr-un mod jalnic sa dreaga busuiocul: ba a lasat sa se inteleaga ca acestia ar detine informatii -otravite-, ba ulterior a recunoscut ca dezvaluirile acestora sunt reale, ba la un moment dat chiar a incercat sa le cumpere tacerea invitandu-i, in mod public, la masa pentru a discuta prieteneste (sic!!!).

Group 4 Falck merge inainte!

Chestionat in privinta a doua contracte dubioase incheiate recent cu CNPR, fara licitatie, pe o perioada de cinci ani, cu doua companii legate de afaceristul Liviu Tarsea – amic cu sindicalistul Matei Bratianu – Mihai Toader a refuzat sa puna in discutie legalitatea parafarii respectivelor intelegeri prezentate in exclusivitate de cotidianul nostru in cursul saptamanii trecute. Incurajat de faptul ca mentorul sau, Matei Bratianu, a venit la -conferinta de presa- de ieri pentru a anunta ca sindicalistii din BNS si parlamentarii Blocului National Democrat (transhumati in mai putin de doi ani din peremisti in taranisti) il sustin la sefia Postei, Toader a dezvaluit ca entitatea pe care o conduce va mai incheia alte trei intelegeri pe cinci ani cu Group 4 Falck Valahia SRL, administrata de Liviu Tarsea. Desi respectivele intelegeri sunt ilegale in lipsa unor licitatii publice – daca tinem cont de suma consistenta pe care Posta o va plati anual in schimbul prestatiilor efectuate de firmele lui Tarsea – Toader si Marinescu au sustinut contrariul. -Intelegerile sunt legale-, au spus cei doi, fara insa a mentiona paragrafele de lege care le-au permis sa semneze in numele Postei contractele cu Group 4 Falck Valahia SRL, Group 4 Falck Romania SRL si cu Romconsult & Trading SA – companie -sora- a celor doua Falck, care are ca unic client Posta.

Contracte cu GIR de la -managerul faliment-

Batandu-se cu pumnul in piept ca are mandat din partea MCTI sa administreze asa cum crede Posta, Toader a refuzat sa dezvaluie in ce conditii Posta a platit catre compania Grupul Industrial Roman SA (conform facturii 3421530/16.06.2005) suma de 81,396 miliarde de lei vechi pentru un echipament de -retea VPN- pe care o inchiriase in data de 15.06.2005. Desi a confirmat tacit tranzactia respectiva, inclusiv faptul ca Posta a facut un imprumut bancar pentru a achita reteaua VPN inchiriata inainte cu doar o zi de la GIR SA, Toader a refuzat sa faca publice detaliile tranzactiei, precum si motivatia care a condus la indatorarea Postei. Mai mult, intrebat in ce conditii a iesit GIR SA din PostTelecom SA – companie de telefonie al carei actionar majoritar este Posta, Toader a refuzat sa ofere detalii, multumindu-se doar sa spuna ca in respectiva afacere nu are nimic ce sa-si reproseze.

Chestionat in privinta obiectului controlului pe care Corpul de Control al guvernului l-a demarat la Posta, Toader a evitat sa faca comentarii, dar la insistentele jurnalistilor a spus ca inspectorii din subordinea Cancelariei premierului vor verifica Romfilatelia, nu contractele gen Imopost Development SA – despre care consoarta lui Toader dezvaluia ca sunt proiecte parafate de seful CNPR cu companii in care apare Sorin Creteanu – (afacerist despre care femeia sustinea ca ar fi asociat cu -managerul faliment- intr-un off-shore implicat in proiect).

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.