Acasă Actualitate Managerul Spitalului din Sibiu spune că a identificat asistenta care a lucrat...

Managerul Spitalului din Sibiu spune că a identificat asistenta care a lucrat la ATI și a alertat presa privind legarea pacienților

DISTRIBUIȚI

Fosta asistentă medicală care a făcut acuzaţii în spaţiul public a lucrat în secţia ATI-COVID din Sibiu o lună de zile, la începutul acestui an, timp în care nu a sesizat nereguli conducerii secţiei sau spitalului, însă ea ar fi făcut abateri pentru care urma să fie cercetată disciplinar, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, Florin Neag.

„SCJU Sibiu consideră că sursa informaţiilor apărute în mass-media este o asistentă medicală care a fost angajată în cadrul SCJU Sibiu la începutul anului 2021, pentru o perioadă de aproximativ o lună de zile. Menţionăm că angajarea acesteia a avut loc în perioada mandatului conducerii anterioare a SCJU Sibiu. Răspunsurile noastre următoare se raportează la această persoană, cu menţiunea că există în derulare mai multe anchete desfăşurate de către instituţii ale statului, inclusiv o anchetă penală la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. La finalizarea acestor anchete, instituţiile abilitate vor comunica rezultatele şi concluziile conform competenţei. (…) Persoana în discuţie a lucrat aproximativ o lună în serviciul ATI – modular. Nu există plângeri formulate de persoana în discuţie către asistenta şefă ATI, medicul şef ATI sau altă persoană din conducerea SCJU Sibiu. Conform datelor pe care le deţinem, asistenta medicală în discuţie are experienţă medicală la alte spitale, inclusiv experienţă de 8 ani într-o secţie ATI. Angajarea s-a făcut sub formă de interviu, pe perioadă determinată, conform legislaţiei în vigoare”, a precizat managerul Florin Neag.

Întrebat dacă fosta angajată a spitalului sibian ar fi avut vreo abatere, managerul Neag a răspuns afirmativ.

„Da, persoana a avut abateri şi există un referat formulat în acest sens de către asistentul coordonator al modulului ATI-COVID unde asistenta respectivă îşi desfăşura activitatea. Abaterile reclamate sunt nerespectarea confidenţialităţii datelor medicale şi a datelor cu caracter personal, prin fotografierea pacienţilor, aparaturii şi a documentelor medicale, precum şi o atitudine necorespunzătoare faţă de colegi şi pacienţi. În urma referatului, urma procedura de iniţiere a cercetării disciplinare a angajatei. Aceasta nu a mai avut loc întrucât relaţiile de muncă dintre aceasta şi spital au încetat, la iniţiativa angajatei”, a menţionat managerul SCJU.

10 COMENTARII

  • Mai invata sa citesti : atat timp cat ea si-a INCETAT colaborarea cu spitalul la initiativa ei, ce sa mai protejezi ? A, ca a mintit pt faima, pt ca a denigrat un spital intreg, ca a dat apa la moara la toti nataraii – asta e altceva. Asa si ziarul merita la fel, dupa ce a preluat o anonima si o amplifica (morti nevinovati+poze socante + medic cu salarii imense-brut). Degeaba, raul e facut, nu mai merita nici macar scuipata intre ochi

   • i citeste tu Cod penal art 272
    „încercarea de a determina sau determinarea unei persoane, indiferent de calitatea acesteia, prin corupere, prin constrângere ori prin altă faptă cu efect vădit intimidant, săvârşită asupra sa ori asupra unui membru de familie al acesteia, să nu sesizeze organele de urmărire penală, să nu dea declaraţii, să îşi retragă declaraţiile, să dea declaraţii mincinoase ori să nu prezinte probe, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură judiciară”.

    si
    Directiva (UE) 2019/1937 privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii
    definitie
    b) în cazul în care acestea raportează sau divulgă public informații referitoare la încălcări, obținute într-un raport de muncă ÎNCHEIAT între timp;

 1. Mda, dacă este denunț calomnios, nu te mai protejează nimeni și nicio lege. Te-ai ars! Să fie spre învățătură de minte și pentru alții, doritori să mănânce la c***t.

  • Esti un vierme! Distanta dintre tine si asistenta de la Sibiu, este mare! Viermii nu inteleg nimic, imi produci mila pentru prostia ta si totodata o furie ca nu pot scapa tara asta de specimene ca tine!

 2. „SCJU Sibiu consideră că sursa informaţiilor apărute în mass-media este”… NU INTERESEAZA pe S.C.J.U. Sibiu cine este sursa, ci ne intereseaza pe noi daca informatiile sunt adevarate! Iar asta TREBUIE sa o rezolve procuratura! Iar ..lica asta de menajer Neag sa ne spuna cum a obtinut el postul din care face acum acuzatii! Ca suntem intr-adevar curiosi pe tema asta. Povestile lui cu „Abaterile reclamate sunt nerespectarea confidenţialităţii datelor medicale şi a datelor cu caracter personal, prin fotografierea pacienţilor, aparaturii şi a documentelor medicale, precum şi o atitudine necorespunzătoare faţă de colegi şi pacienţi” sunt inventii de acum, special pentru a putea contracara ce a spus deja „sursa” despre ce se intampla acolo in ATI si pentru a o santaja, ca sa nu mai spuna nimic!

 3. Si mincinosii trebuie protejati, adevarul iese greu la iveala sau deloc! Cu martori falsi se rezolva orice, bani sa fie! Falsuri penale chiar la mana a2a sau a3a ! Ce ascunde scandalul din Constanta. Sa nu se deschida sezonul pe litoral .

 4. Cu cat vorbeste mai mult omul asta , cu atat se acuza. Habar nu are care ii este rolul acolo. Nu gasirea denuntatorului e treaba lui, ci salvarea oamenilor. Sa vina apartinatorii celor aproape 400 de morti sa spuna cum au murit apropiatii lor. Faptul ca are 8 ani vechime, si ca nu a fost de acord cu ce a vazut acolo, ca de proceduri aplicate nu poate fi vorba, o face pe femeia asta super erou. A fost in stare sa-si recunoaca propriile greselile, sa renunte la un loc de munca acum in pandemie, si a avut curajul sa vorbeasca…niciunul din miile de salariati nu s-a expus pentru salvarea unei vieti. Din partea mea, un mare sa va fie rusine! pentru restul de personal care aplica omerta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.